Kerala PSC Notifications

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 53

Last Updated On: 28/11/2018

#521) How many times a person can become the President of India?
Ans: No legal limitation

#522) If a notice for special session of Lok Sabha was given in writing signed by not less than one-tenth of the members, the president must summon the session within ….. days.
Ans: 14

#523) In the 1937 elections to the Central Legislative Assembly, in how many provinces, the Indian National Congress got majority?
Ans: 7

#524) Which Schedule of the Constitution was added by the first amendment of the Constitution?
Ans: Ninth

#525) Which session of the Indian National Congress adopted a resolution on Fundamental Rights and Economic and Social Change?
Ans: 1931

#526) Who compared Directive Principles of State Policy to the Instrument of Instructions in the Govt. of India Act, 1935?
Ans: BR Ambedkar

#527) Who described ‘Directive Principles’ as a cheque payable by the bank when able only when the resources of the bank permit?
Ans:  KT Shaw

#528) Who described Directive Principles of State Policy as a novel feature of the Constitution of India?
Ans: BR Ambedkar

#529) The first mid-term poll in India was held in:
Ans: 1971

#530) The first sitting of the first Lok Sabha was on May 13, …….
Ans: 1952

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise