Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 54

#531) The first speaker of Lok Sabha:
Ans: GV Mavlankar

#532) The Indian prime minister who abolished privy purses through the 26th amendment of the Constitution:
Ans: Indira Gandhi

#533) The interval between two consecutive sessions of Lok Sabha shall be less than …….. months
Ans: 6

#534) The largest princely state in terms of population at the time of independence:
Ans: Hyderabad

#535) The Lok Sabha must meet atleast …… times in a year.
Ans: 2

#536) Who described Part III of Constitution dealing Fundamental Rights as the most criticized part of the Constitution?
Ans: BR Ambedkar

#537) Who is called ‘the link between the President and the cabinet’?
Ans:  Prime minister

#538) In the case of resignation, a member of Lok Sabha must submit his resignation to:
Ans: Speaker

#539) Lok Sabha was formed on 17th April,……
Ans: 1952

#540) Maintenance of Internal Security Act (MISA) was passed by the Parliament in:
Ans: 1971

  • Your Query

  • Exam

  • Category

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *