#541) Motions of no confidence against the government can only be introduced and passed in the……
Ans: Lok Sabha

#542) National Security Act (NSA) was passed by the Parliament in:
Ans: 1980

#543) Number of Part A states in India when the Constitution was brought into force:
Ans: 9

#544) Prevention of Terrorism Act (POTA) was passed by the Parliament in:
Ans: 2002

#545) Prohibition of discrimination on grounds of religion, etc (Article 15 of the Constitution of India) is Fundamental Right classified under:
Ans: Right to Equality

#546) Speaker of Loksabha and ____have equal status according to Table of Precedence of India:
Ans: The Chief Justice of India

#547) The 73rd Amendment of the Constitution was passed by both houses of Parliament in:
Ans:  1992

#548) The Amendment that made the right to free and compulsory education a ‘Fundamental Right’?
Ans: 86th

#549) The Article of the Constitution related to the pardoning power of the President:
Ans: 72

#550) The Article that was related to Right to Property:
Ans: 31

COPY URL:
Share This Post

Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise