Indian National Movement PSC Model Questions

Last Updated On: 19/10/2020
Get it on Google Play

Here is the PSC model questions on Indian National Movement.

Indian National Movement PSC Model Questions

1) Who conferred the title ‘Bharati’ to Subramanya Bharati?

Ans: Raja of Ettayapuram

2) Whom Gandhiji met on his way back to India after the Round Table Conference?

Ans: Mussolini

3) In which railway station of South Africa, Gandhiji was thrown out of a train?

Ans: Pietermaritzburg

4) Anasakthiyogam is the interpretation written by Gandhiji on

Ans: Bhagavat Gita

5) The Carnatic Nawab who moved his court from Gingee to Arcot?

Ans: Saadatullah Khan I

6) Who defeated the Gorkhas and ousted them from the Kangra Valley’ in 1809?

Ans: The Sikhs

7) The Viceroy during whose tenure the new Central Legislative Assembly Buiding was inaugurated?

Ans: Irwin

8) Who defended Bhagat Singh in the Lahore conspiracy case?

Ans: Asaf Ali

9) Who wrote ‘Indian Unrest’?

Ans: Valentine Chirol

10) The Viceroy who published “The Imperial Gazetteer of India”?

Ans: Lord Ripon

Get it on Google Play
       
Share This Post ↪
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
JOIN
Get it on Google Play
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x