PSC Confidential Assistant Grade II Solved Question Paper – 2015 (Part 1)

Here is the PSC Confidential Assistant Grade II Solved Previous Year Question Paper – 2015.

Question Paper Code: 10/2015/OL
Category Code: 608/2013

PSC Confidential Assistant Grade II Solved Question Paper – 2015

Question 1:-In the following persons who did not get the Padma Vibhushan, 2015
A:-Amitab Bachan
B:-K.K.Venugopal
C:-Prakash Singh Badal
D:-Janu Baruva
Correct Answer:- Option-D

Question 2:-Who wrote the book “Wandering in Many Worlds”?
A:-Justice V.R.Krishna Iyer
B:-Dr.U.R.Ananthamurthi
C:-Prof.A.R.Sreenivasan
D:-Harish Salve
Correct Answer:- Option-A

Question 3:-The founder of “Samatva Samajam”
A:-Vaikundaswamikal
B:-Sree Narayana Guru
C:-Sahodaran Ayyappan
D:-Vagbhadanandan
Correct Answer:- Option-A

Question 4:-“Oru Janmam” is the autobiography of
A:-T.K.Ramakrishnan
B:-M.P.Veerendrakumar
C:-M.V.Raghavan
D:-O.N.V.Kurup
Correct Answer:- Option-C

Question 5:-Who is the costliest player in the IPL auction, season 7 ?
A:-Dinesh Karthik
B:-Yuvraj Singh
C:-Angelo Mathews
D:-AB de Villiers
Correct Answer:- Option-B

Question 6:-The first digital Panchayath in Kerala is
A:-Puthenvelikara
B:-Parakkadavu
C:-Palakuzha
D:-Pambakkuda
Correct Answer:- Option-D

Question 7:-The Planning Commission of India is replaced by
A:-Nithi Yug
B:-Nithi Nirvachan
C:-Nithi Aayog
D:-Nithi Dharma
Correct Answer:- Option-C

Question 8:-Who is the National Cricket Team Coach of Kuwait ?
A:-Thomas Babu
B:-Kurian Mathew
C:-John Varghese
D:-Biju George
Correct Answer:- Option-D

Question 9:-The word ‘Ebola’ means
A:-River
B:-White River
C:-Black River
D:-Red River
Correct Answer:- Option-C

Question 10:-Subash Chandran got the Kendra Sahitya Academy Award for his book
A:-Manushyanu Oru Aamukham
B:-Talpam
C:-Parudeesa Nashtam
D:-None of the Above
Correct Answer:- Option-A

Question 11:-Who among the following won the Lok Sabha elections with record margin ?
A:-Ramvilas Paswan
B:-Preetham Munde
C:-Anil Basu
D:-Narendra Modi
Correct Answer:- Option-B

Question 12:-Who is the longest serving Chief Minister in India ?
A:-Tarun Gogoyi
B:-Manik Sarkar
C:-Pawan Chamling
D:-Naveen Patnaik
Correct Answer:- Option-C

Question 13:-The first computerised Panchayath in Kerala
A:-Vellanad
B:-Venganoor
C:-Neyyattinkara
D:-Nenmara
Correct Answer:- Option-A

Question 14:-Peechi Dam is built in the river
A:-Periyar
B:-Chaliyar
C:-Bharathappuzha
D:-Kecherippuzha
Correct Answer:- Option-D

Question 15:-The Koodamkulam Nuclear Power Plant is located in the district of
A:-Kanyakumari
B:-Madurai
C:-Tirunelveli
D:-Tanjavoor
Correct Answer:- Option-C

Question 16:-The English education started in Travancore during the period of
A:-Swathi Tirunal
B:-Sreemoolam Tirunal
C:-Gauri Lakshmi Bhai
D:-Gauri Parvathy Bhai
Correct Answer:- Option-A

Question 17:-Which is the longest river in Indian Sub-continent ?
A:-Krishna
B:-Godawari
C:-Mahanadi
D:-Kaveri
Correct Answer:- Option-B

Question 18:-The Deputy Speaker of present Lok Sabha
A:-Kalraj Misra
B:-Jual Oram
C:-M.Thampidurai
D:-Ananth Geete
Correct Answer:- Option-C

Question 19:-Who is the Union Minister for Women and Child Development ?
A:-Uma Bharathi
B:-Najma Heptullah
C:-Nirmala Seetharaman
D:-Maneka Gandhi
Correct Answer:- Option-D

Question 20:-Who is the Chairman of Prime Minister’s Economic Advisory Council ?
A:-C.Rangarajan
B:-Ajith Doval
C:-Dr.Avinash Chander
D:-R.Chidambaram
Correct Answer:- Option-A

Question 21:-In Kerala, the Minister in charge of Information and Public Relations is
A:-Thiruvanchoor Radhakrishnan
B:-Adoor Prakash
C:-K.C.Joseph
D:-A.P.Anilkumar
Correct Answer:- Option-C

Question 22:-Who is the Chairman of Kerala Sahitya Academy ?
A:-Perumbadavam Sreedharan
B:-C.V.Balakrishnan
C:-N.S.Madhavan
D:-Alankod Leelakrishnan
Correct Answer:- Option-A

Question 23:-The Vice Chancellor of CUSAT is
A:-Dr.P.K.Radhakrishnan
B:-Dr.P.Rajendran
C:-Dr.N.K.Abdul Khader
D:-Dr.J.Letha
Correct Answer:- Option-D

Question 24:-The Indian National Leader who participated in 3 Round Table Conferences ?
A:-Pattabhi Seetaramayya
B:-Dr.B.R.Ambedkar
C:-Maulana Abul Kalam Azad
D:-Madanmohan Malavya
Correct Answer:- Option-B

Question 25:-Whose motto was “No Religion, No Caste and No God for Mankind” ?
A:-Pandit Karuppan
B:-Poikayil Yohannan
C:-Bodheswaran
D:-Sahodaran Ayyappan
Correct Answer:- Option-D

PSC Confidential Assistant Grade II Solved Question Paper – 2015 (Part 1)

PSC Confidential Assistant Grade II Solved Question Paper – 2015 (Part 2)

PSC Confidential Assistant Grade II Solved Question Paper – 2015 (Part 3)

PSC Confidential Assistant Grade II Solved Question Paper – 2015 (Part 4)

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *