PSC Confidential Assistant Grade II Solved Question Paper – 2015 (Part 3)

PSC Confidential Assistant Grade II Solved Question Paper – 2015 (Part 3)

Question 51:-How many types of keys are there in a Typewriter?
A:-Four
B:-Two
C:-One
D:-Three
Correct Answer:- Option-B

Question 52:-The most commonly used input device of a Computer is
A:-Monitor
B:-Printer
C:-Key Board
D:-None of these
Correct Answer:- Option-C

Question 53:-An important part of a Typewriter which helps to receive the impression of the typed
matter is
A:-Thumb wheel
B:-Carriage Scale
C:-Line space pawl
D:-Carriage
Correct Answer:- Option-D

Question 54:-Statistical matters are typed by using
A:-Tabulator
B:-Cylinder
C:-Marginal stops
D:-Main spring
Correct Answer:- Option-A

Question 55:-The large area that we can see when starting windows is called
A:-Documents
B:-Desktop
C:-Title Bar
D:-Menu bar
Correct Answer:- Option-B

Question 56:-Cylinder is also known as
A:-Device
B:-Draw Band
C:-Paper Table
D:-Platen
Correct Answer:- Option-D

Question 57:-While addressing a Business Letter to a Company, the Salutation used is
A:-Dear Sirs,
B:-Sirs,
C:-Madam,
D:-Sir,
Correct Answer:- Option-A

Question 58:-Which of the following is the Topmost Bar of any Window?
A:-Task bar
B:-Title bar
C:-Standard tool bar
D:-Menu bar
Correct Answer:- Option-B

Question 59:-Pressing the space bar makes the carriage moves towards left
A:-By half letter space
B:-By one letter space
C:-By one and a half letter space
D:-By two letter space
Correct Answer:- Option-A

Question 60:-The short-cut key to paste data is
A:-Ctrl+S
B:-Ctrl+C
C:-Ctrl+A
D:-Ctrl+V
Correct Answer:- Option-D

Question 61:-F12 key opens what?
A:-Save dialog box
B:-Open dialog box
C:-Save As dialog box
D:-Close dialog box
Correct Answer:- Option-C

Question 62:-Which among the following is not a type of page margin?
A:-Top
B:-Left
C:-Center
D:-Right
Correct Answer:- Option-C

Question 63:-The Heart of a Typewriting Machine is
A:-Bell
B:-Carriage
C:-Main spring
D:-Key Board
Correct Answer:- Option-C

Question 64:-Adjusting a number of blank lines in between the text is called
A:-Centralizing
B:-Minimizing
C:-Maximizing
D:-Line Spacing
Correct Answer:- Option-D

Question 65:-Ready made formats for creating letters are called
A:-Bullets and Numbering
B:-Templates or Wizards
C:-Tab setting
D:-None of these
Correct Answer:- Option-B

Question 66:-Among these, which are printed at the bottom of each page?
A:-Letters
B:-Pictures
C:-Numbers
D:-Footers
Correct Answer:- Option-D

Question 67:-When you click on Draw Table option,the mouse pointer changes to a
A:-Table
B:-Tab
C:-Rows
D:-Pencil
Correct Answer:- Option-D

Question 68:-In Demi-official letters, Complementary Close used is
A:-Yours faithfully,
B:-Yours truly,
C:-Yours sincerely,
D:-Yours affectionately,
Correct Answer:- Option-C

Question 69:-Formatting of letters in a regular line with even space between them is called
A:-Margin
B:-Jerky motion
C:-Key tension
D:-Alignment
Correct Answer:- Option-D

Question 70:-A Word Processing tool to create Professional looking documents is
A:-MS Office
B:-MS Word
C:-MS Excel
D:-MS Power point
Correct Answer:- Option-B

Question 71:-A picture or a graphic image that can be inserted in an MS Word Document is
A:-Clip Art
B:-Crop
C:-Word Art
D:-None of these
Correct Answer:- Option-A

Question 72:-Which feature automatically corrects mis-spelled words that are in its dictionary?
A:-Browse
B:-Auto correct
C:-Edit
D:-Paste
Correct Answer:- Option-B

Question 73:-What is the name of the bar which helps us to know the size of the letter, paragraph, table etc.
A:-Ruler bar
B:-Status bar
C:-Horizontal scroll bar
D:-Task bar
Correct Answer:- Option-A

Question 74:-Drop Caps are used in documents in order to
A:-Drop all the capital letters
B:-Automatically begin each paragraph with capital letter
C:-To begin a paragraph with a large dropped initial capital letter
D:-None of these
Correct Answer:- Option-C

Question 75:-Bell is fixed on which side of typewriter?
A:-Right
B:-Left
C:-Top
D:-Bottom
Correct Answer:- Option-A

PSC Confidential Assistant Grade II Solved Question Paper – 2015 (Part 1)

PSC Confidential Assistant Grade II Solved Question Paper – 2015 (Part 2)

PSC Confidential Assistant Grade II Solved Question Paper – 2015 (Part 3)

PSC Confidential Assistant Grade II Solved Question Paper – 2015 (Part 4)

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *