PSC Confidential Assistant Grade II Solved Question Paper – 2015 (Part 4)

PSC Confidential Assistant Grade II Solved Question Paper – 2015 (Part 4)

Question 76:-All type bars rest in the
A:-Type Basket
B:-Home keys
C:-Guide keys
D:-Segment
Correct Answer:- Option-A

Question 77:-On which wheel Back spacer pawl works?
A:-Pinion wheel
B:-Escapement wheel
C:-Thumb wheel
D:-Cylinder ratchet wheel
Correct Answer:- Option-B

Question 78:-The shortcut for changing font face is
A:-Ctrl+Shift+F
B:-Ctrl+Shift+V
C:-Ctrl+Shift+J
D:-None of the above
Correct Answer:- Option-A

Question 79:-Which is the Master Key of the Key Board?
A:-“M”
B:-“N”
C:-“J”
D:-“F”
Correct Answer:- Option-B

Question 80:-Viewing the document as it will appear in the printed page is known as
A:-Web Layout
B:-Web Page
C:-Print
D:-Print Layout
Correct Answer:- Option-D

Question 81:-The sound heard during uniform typing is called
A:-Bell
B:-Vibration
C:-Rhythm
D:-None of these
Correct Answer:- Option-C

Question 82:-For taking more copies on typewriter, we use
A:-Stencil papers
B:-Carbon papers
C:-Ribbon
D:-Backing sheet
Correct Answer:- Option-B

Question 83:-Among the following, which option is not available in Insert>>Picture?
A:-Chart
B:-Clip Art
C:-Word Art
D:-Graph
Correct Answer:- Option-D

Question 84:-How many fingures are used to type Character Keys?
A:-Two
B:-Four
C:-Six
D:-Eight
Correct Answer:- Option-D

Question 85:-The smallest width of a column is
A:-0″
B:-1″
C:-1.5″
D:-0.5″
Correct Answer:- Option-D

Question 86:-Very thin paper is called
A:-Carbon paper
B:-Manifolding paper
C:-Stencil paper
D:-None of these
Correct Answer:- Option-B

Question 87:-Cylinder is made of
A:-Iron
B:-Metal
C:-Hard rubber
D:-Steel
Correct Answer:- Option-C

Question 88:-An option from File pull down menu used to close a MS word document is
A:-Exit
B:-Quit
C:-Close
D:-Open
Correct Answer:- Option-C

Question 89:-Which among the following is unavailable for fonts in MS Word?
A:-Centered
B:-Normal
C:-Raised
D:-Lowered
Correct Answer:- Option-A

Question 90:-Which is the shortcut key for changing the selected text in Italics?
A:-Ctrl+B
B:-Ctrl+I
C:-Ctrl+U
D:-Ctrl+J
Correct Answer:- Option-B

Question 91:-In Official letters from Kerala Government Secretariat, the name of office as “Office of the………….. is
A:-Not used
B:-Used
C:-Used or not
D:-None of these
Correct Answer:- Option-A

Question 92:-The Government Orders and Proceedings
A:-Will not have Salutation or Complementary close
B:-Will have Salutation or Complementary close
C:-Will have Salutation but no Complementary close
D:-Will have Complementary close but no Salutation
Correct Answer:- Option-A

Question 93:-In how many positions we can adjust Ribbon Position Indicator?
A:-Two
B:-Five
C:-Three
D:-Four
Correct Answer:- Option-C

Question 94:-Home keys are provided in
A:-First Row
B:-Third Row
C:-Second Row
D:-Fourth Row
Correct Answer:- Option-C

Question 95:-The process of changing the appearance of a document is known as
A:-Formatting
B:-Proofing
C:-Editing
D:-Printing
Correct Answer:- Option-A

Question 96:-What are Portrait and Landscape?
A:-Page Orientation
B:-Page Layout
C:-Paper size
D:-Font size
Correct Answer:- Option-A

Question 97:-What are used to rotate the Cylinder?
A:-Margin scale
B:-Type guide
C:-Paper bail scale
D:-Thumb wheels
Correct Answer:- Option-D

Question 98:-The carriage will not move while pressing
A:-Home keys
B:-Guide keys
C:-‘N’ type
D:-Shift key
Correct Answer:- Option-D

Question 99:-The Special Character representing Copyright is
A:-®
B:-©
C:-™
D:-—
Correct Answer:- Option-B

Question 100:-When operating a Typewriter, space bar gives
A:-Impression
B:-Half blank space
C:-One blank space
D:-Two blank spaces
Correct Answer:- Option-C

PSC Confidential Assistant Grade II Solved Question Paper – 2015 (Part 1)

PSC Confidential Assistant Grade II Solved Question Paper – 2015 (Part 2)

PSC Confidential Assistant Grade II Solved Question Paper – 2015 (Part 3)

PSC Confidential Assistant Grade II Solved Question Paper – 2015 (Part 4)

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *