PSC Mock Test
Assistant ProfessorPSC

PSC Assistant Professor Information Technology Model Questions and Answers

PSC Assistant Professor Information Technology Model Questions and Answers: Here are the model questions and answers for Assistant Professor Information Technology PSC examination. These are the previous asked questions for the PSC Assistant Professor Information Technology Examination.

PSC Assistant Professor Information Technology Model Questions and Answers

Question Paper Code: 140/2016
Category Code: 545/2014
Exam: Assistant Professor (Information Technology)
Department: Technical Education (Engineering Colleges)
Date of Test: 27-10-2016
Alpha code: A

1. What reflects the quintessence of the constitution?
(A) Fundamental Rights
(B) The Preamble
(C) Directive Principles
(D) Fundamental Duties
Answer: B

2. Which are the articles dealing with the Centre-State Relations?
(A) Articles 245 to 263
(B) Articles 200 to 215
(C) Articles 145 to 153
(D) Articles 295 to 313
Answer: A

3. What is the subject matter of articles 346 and 347?
(A) Right to property
(B) Appointment of Judges of High Courts
(C) Official language or languages of a State
(D) Public Service Commission
Answer: C

4. Which article provides a guaranteed remedy for the enforcement of fundamental rights?
(A) Article 32
(B) Article 23
(C) Article 226
(D) Article 14
Answer: A

5. The Central Government has been created the National Green Tribunal on:
(A) 29th November 2010
(B) 24th October 2009
(C) 12th November 2011
(D) 18th October 2010
Answer: D

6. In which year Samkshepa Vedartham, the first book in Malayalam was published?
(A) 1872
(B) 1847
(C) 1772
(D) 1782
Answer: C

7. Ayyankali organized the first planned peasant strike in Kerala at Venganoor in:
(A) 1900
(B) 1909
(C) 1910
(D) 1904
Answer: B

8. List out the odd one from the following options:
(A) Sree Narayana Guru
(B) Madan Asan
(C) Raman Pillai
(D) Vaikunda Swamigal
Answer: D

9. Who authored the work Ananda Sutra?
(A) Brahmananda Sivayogi
(B) Sree Narayana Guru
(C) Vaikunda Swamigal
(D) Ayyankali
Answer: A

10. Who was the martyr of Paliyam Satyagraha?
(A) K. G. Velayudhan
(B) A. G. Velayudhan
(C) I. C. Chacko
(D) Prakash
Answer: B

11. Who wrote the pamphlet Zau-us-Sabah?
(A) Veliyankot Umar Qazi
(B) Sayyid Sanaullah Makti Thangal
(C) Vakkam Moulavi
(D) Hamadani Thangal
Answer: C

12. In which years Kumara Guru was nominated to the Sri Mulam popular Assembly?
(A) 1920 and 1921
(B) 1922 and 1923
(C) 1921 and 1930
(D) 1921 and 1931
Answer: D

13. What was the name of the Madras Governor, who ordered the Travancore govt. to issue orders for permitting the Channar women to wear jacket and pinafore?
(A) Lord Huntington
(B) Colonel Hitchcock
(C) Lord Baily
(D) Lord Haris
Answer: D

14. The first woman Chief Secretary of Kerala?
(A) K.O. Aysha Potti
(B) K. K. Usha
(C) Pathma Ramachandran
(D) V. S. Ramadevi
Answer: C

15. Who was the founder of Sree Ramadasa Asramam?
(A) Sree Neelakanda Gurupadar
(B) Swami Vivekananda
(C) Sree Narayana Guru
(D) Pazhoor Raman Chennan
Answer: A

16. The founder of Sabari Asram in Palakkad?
(A) Kumaran Asan
(B) Ananda Shenoy
(C) T. R. Krishnaswamy
(D) Pandit Karuppan
Answer: C

17. The first female Prime Minister Greece?
(A) Alexis Tsipras
(B) Vassiliki Thanou
(C) Neela Vaswani
(D) Svetlana Alexievich
Answer: B

18. Who won the ‘Global Indian of the Year’ award?
(A) Narendra Modi
(B) Sachin Tendulkar
(C) Aravind Kejrival
(D) Aishwarya Rai Bachchan
Answer: D

19. Who won the Nobel Prize 2015 in Economics?
(A) Carli Lloyd
(B) Angus Deaton
(C) Nadine Kefler
(D) Aziz Sanca
Answer: B

20. Who won the ‘Man of the Match’ award in the final match of the ICC World Twenty 20 in 2016?
(A) M. Samuels
(B) D. Bravo
(C) C. Gale
(D) A. Russel
Answer: A

21. If 1, 2, 3 are the eigen values of a matrix A, then the eigen values of [A – 4l]2 are:
(A) -7, -12, -15
(B) 10, 4, 1
(C) 9, 4, 1
(D) 4, 4, 2
Answer: C

22. The value of the integral

is
(A) ln5/4
(B) ln2/4
(C) ln2/2
(D) 1/4
Answer: B

23. The homogeneous linear differential equation if its solutions are e2x, xe2x, x2e2x is:
ym + Ayn + By’- 8y = 0 where A and B are
(A) 6, -12
(B) – 6, 12
(C) 6, 12
(D) 2, 2
Answer: B

24. The following is not a simple pole of the function cot πz/(z—0.75)2:
(A) 0.75
(B) 0
(C) -1
(D) 20
Answer: A

25. The coefficient an in the Fourier cosine series expansion of the function f(x) = (x-1)2 in the interval 0<x<1 is:
(A) -4/n2π2
(B) -2/n2π2
(C) 2/n2π2
(D) 4/n2π2
Answer: D

1 2 3 4Next page
Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close