General Knowledge Questions and Answers : Part 4

#31) ‘My Music, My Life’ is the autobiography of which person?
Ans: Pt. Ravi Shankar

#32) Which was the first talkie film of India?
Ans: Alam Ara

#33) Through which translocation of food materials in plants takes place?
Ans: Phloem

#34) When does relative humidity decreases?
Ans: With increased temperature

#35) Who was the Sultan of Delhi who is reputed do have built the biggest network of canals in India?
Ans: Feroze Shan Tughlaq

#36) What type of party system has been evolved in India?
Ans: Multi-Party

#37) A man with a dark skin, in comparison with a man with a white skin, What will experience?
Ans: Less heat and less cold

#38) Which bank is the banker of the banks?
Ans: RBI

#39) Where are a large number of species are found within a small unit of area?
Ans: Wet evergreen equatorial forests

#40) Krishnadeva Raya wrote a famous work, namely Amuktamalyada, in which language?
Ans: Telugu

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *