Skip to content
PSCNET App 100K+ installs · 4.6 ★ rating Install

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 19

#181) The only Keralite whose birth day and death anniversary are declared holiday by the Government of Kerala:
Ans: Sree Narayana Guru

#182) The publication ‘The Muslim’ was launched by Vakkom Moulavi in:
Ans: 1906

#183) Chattampi Swamikal aquired self realization at:
Ans: Vadaveeswaram

#184) Who is referred to as the “father of muslim renaissance in Kerala”?
Ans: Vakkom Moulavi

#185) Who led the starvation march?
Ans: V.T.Bhatatirippad

#186) Vagbhatananda Gurudevar was a disciple of :
Ans: Sree Narayana Guru

#187) Who became the editor of ‘Yukthivadi’ magazine in 1928?
Ans: Sahodaran Ayyappan

#188) Who became the first president of the Travancore Devaswam Board in 1949?
Ans: Mannath Padmanabhan

#189) Who called Kerala “a lunatic asylum’?
Ans: Vivekananda

#190) ‘Navamanjari’ written by Sree Narayana Guru is dedicated to:
Ans: Chattampi Swamikal

Related reading

Most Recommended Links

Discussion

Ask a doubt or share a tip.

No comments yet — start the discussion.

Leave a comment

Your email address and number are never published. Required fields are marked

Never published. We use it only to reach you on WhatsApp.