#191) ‘Prachina Malayalam’ was authored by:
Ans: Chattampi Swamikal

#192) “ Whatever may be the religion of a man, it is enough if he becomes virtuous “ are the words of:
Ans: Sree Narayana Guru

#193) “Liquor is poison, make it not, sell it not, drink it not” are the words of:
Ans: Sree Narayana Guru

#194) “Freedom alone is nectar divine;
Freedom is life itself;
To a self-respecting people
Slavery is more terrible than death”- Who wrote these lines?
Ans: Kumaranasan

#195) The only poet in Malayalam who became ‘mahakavi’ without writing a ‘mahakavyam’:
Ans: Kumaranasan

#196) Who is regared as the greatest Keralite of 20th century?
Ans: Sree Narayana Guru

#197) Who led ‘Kallumala (Stone ornament) Agitation”?
Ans: Ayyankali

#198) Who led agitation against oozhiyavela (forced labour)?
Ans: Ayya Vaikunatar

#199) The last temple consecrated by Sree Narayana Guru:
Ans: Kalavankode

#200) The leaders of renaissance who passed away in the same year of 1924:
Ans: Chattampi Swamikal and Kumaranasan

COPY URL:
Share This Post

Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise