#201) Indian Legislature was made bicameral for the first time in through:
Ans: Govt. of India Act, 1919

#202) After the June 3rd plan of Lord Mountbatten, The Constituent Assembly of Pakistan met at:
Ans: Karachi

#203) The Act which introduced diarchy or dual government for the first time:
Ans: Govt. of India Act, 1919

#204) The Act which introduced federal structure for India for the first time?
Ans: Govt. of India Act, 1935

#205) The administrative reform that introduced the element of direct election for the first time:
Ans: Indian Council Act, 1909

#206) The British crown assumed soveregnty over India from East India Company, through the ……
Ans: Govt of India Act, 1858

#207) The Constituent Assembly approved the Constitution on-
Ans: 26th November 1949

#208) The constituent assembly was elected indirectly by……… –
Ans: The members of the Provincial legislative assembly

#209) The Constituent Assembly was formed after the proposals of:
Ans: Cabinet Mission

#210) After the partition, the membership of the Constituent Assembly was reduced to:
Ans: 299



Share This Post

Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise