LDC Mock Test

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 22

Last Updated On: 05/08/2018
Get it on Google Play

#211) How many members represented the provinces in the Constituent Assembly?
Ans: 229

#212) Indian Councils Act 1909 was also known as:
Ans: Minto-Morley Reforms

#213) Indian politics was brought under the influence of the British Parliament for the first time through:
Ans: The Regulating Act, 1773

#214) Minto-Morley Reforms were introduced in:
Ans: 1909

#215) Most of the Constitution of India has been erected on the debris of:
Ans: Govt. of India Act,1935

#216) Official language is mentioned in Part ….. of the Constitution:
Ans: Part XVII

#217) On 13 December, 1946, who moved the Objectives Resolution in the Constituent Assembly?
Ans: Pandit Jawaharlal Nehru

#218) The Act which ended the diarchy in provinces and granted autonomy:
Ans: Govt. of India Act, 1935

#219) The Constituent Assembly was formed on……., 1946:
Ans: December 6

#220) The first Act passed by the British Parliament for the administration of India:
Ans: The Regulating Act, 1773

Get it on Google Play
Share This Post ↪

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of
JOIN
Get it on Google Play