LDC Mock Test

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 24

Last Updated On: 06/08/2018
Get it on Google Play

#231) The number of elected members in Lok Sabha at present:
Ans: 543

#232) The number of indirectly elected members to the Rajya Sabha from states:
Ans: 229

#233) The number of indirectly elected members to the Rajya Sabha from Union Territories:
Ans: 4

#234) The number of schedules in the Constitution of India when it was brought into force in 1950:
Ans: Eight

#235) The number of sessions of Lok Sabha take place in a year:
Ans: 3

#236) The Parliament building of India was designed by:
Ans: Edwin Lutuens and Herbert Baker

#237) The Parliament of India consists of:
Ans: Lok Sabha, Rajya Sabha, President

#238) The quorum of for the meeting of either house of Parliament:
Ans: 1/10

#239) The structure of the Parliament building of India:
Ans: Circular

#240) The total membership of the Constituent Assembly of undivided India was :
Ans: 389

Get it on Google Play
Share This Post ↪

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of
JOIN
Get it on Google Play