LGS Syllabus

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 25

Last Updated On: 06/08/2018
Get it on Google Play

#241) The total number of elected members in Parliament at present:
Ans: 776

#242) Who was elected as the permanent chairman of the Constituent Assembly on 11th December, 1946?
Ans: Rajendraprasad

#243) According to the Constitution the maximum limit of the number of members can be elected from States:
Ans: 530

#244) According to the Constitution the maximum limit of the number of members can be elected from Union Territories:
Ans: 20

#245) Advisory Committee on Fundamental Rights, Minorities was headed by:
Ans: Sardar Patel

#246) Anti defection law was included in the ….. Schedule of the Constitution:
Ans: Tenth

#247) As per constitutional provisions the maximum number of members in Parliament is limited as:
Ans: 802

#248) Directive Principles are included in Part…… of the Constitution:
Ans: Part IV

#249) Fundamental Rights Sub-Committee was headed by:
Ans: JB Kripalani

#250) In which Part of the Constitution Fundamental Duties are included?
Ans: Part IVA

Get it on Google Play
Share This Post ↪

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of
JOIN