#251) In which part of the Constitution Fundamental Rights are included?
Ans: Part III

#252) Lok Sabha is also known as:
Ans: House of People

#253) Name the Union Territories that are represented in Rajya Sabha:
Ans: Delhi and Puthucherry

#254) Rajya Sabha was formed on 3rd April, ……..:
Ans: 1952

#255) Seventh Schedule of the Constitition contains details about:
Ans: Three lists

#256) The Act which granted opportunity to Indians to members in the Viceroy’s Executive Council?
Ans: Indian Council Act, 1909

#257) The colour of the carpet in Lok Sabha:
Ans: Green

#258) The colour of the carpet in Rajya Sabha:
Ans: Red

#259) The Constituent Assembly met for the first time on ……., 1946:
Ans: December 9

#260) The Constituent Assembly took ………to complete the Constitution:
Ans: 2 years, 11 months and 18 days



Share This Post

Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise