PSCNET

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 27

Last Updated On: 06/08/2018

#261) The Constitution of India was brought into force on:
Ans: 26th January 1950

#262) The first amendment of the Constitution was included in ….. Schedule of the Constitution:
Ans: Ninth

#263) The foreign language included in the Eighth Schedule of the Constitution:
Ans: Nepali

#264) The four languages added to the Eighth Schedule recently:
Ans: Dogri, Maithili, Sindhi, Bodo

#265) The Indian Independence Act got the assent of the British King on:
Ans: 18th July 1947

#266) The longest session of Lok Sabha:
Ans: Budget session

#267) The maximum number of members that can be nominated by the president to the Lok Sabha from Anglo Indian community:
Ans: 2

#268) The members of the Constituent Assembly appended their signatures to the Constitution on-
Ans: 24 January, 1950

#269) The members of the Union Cabinet is collectively responsible to:
Ans: Lok Sabha

#270) The minimum age required to become a member of Lok Sabha:
Ans: 25

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise