PSCNET

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 28

Last Updated On: 07/08/2018

#271) The minimum age required to become a member of Rajya Sabha:
Ans: 30

#272) The total number of members in the Rajya Sabha at present:
Ans: 245

#273) The total number of members of Parliament at present:
Ans: 790 (Lok Sabha-545+Rajya Sabha 245)

#274) The total number of nominated members in Parliament:
Ans: 14 (Lok Sabha-2+Rajya Sabha 12)

#275) The total number of sessions of the Constituent Assembly:
Ans: 11

#276) The Vice President of the Constituent Assembly was:
Ans: Harendra Coomar Mookerjee

#277) Third Scheule of the Constitution contains ……:
Ans: Oath and Affirmations

#278) Under which Act the post of Governor General of India was renamed ‘Viceroy of India’?
Ans: Govt of India Act, 1858

#279) Which Act transferred the administration of India from the British hands to the Indian hands
completely?
Ans: Indian Independence Act

#280) Which Part of the Constitution contains amendment provisions?
Ans: Part XX

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise