Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 46

Last Updated On: 20/11/2018
Get it on Google Play

#451) The largest amendment of the Constitution was:
Ans: 42nd

#452) The makers of the Constitution borrowed the idea of Directive Principles of State Policy from the Constitution of:
Ans: Ireland

#453) The maximum number of members in the Subordinate Legislation Committee:
Ans: 15

#454) The number of Fundamental Duties in the Indian Constitution:
Ans: 11

#455) From which country India copied the procedure of amendment of Constitution?
Ans: South Africa

#456) Full statehood was granted to Arunachal Pradesh by …..amendment.
Ans: 55

#457) In how many ways the Constitution of India can be amended?
Ans: 3

#458) In which year the Indian National Congress passed a resolution in Madras which declared that ‘the basis of future Constitution of India must be a declaration of Fundamental Rights’?
Ans: 1927

#459) ‘Right to equal opportunity for justice and free legal aid was added to Directive Principles through ….. amendment.
Ans: 42

#460) The 42nd Amendment was introduced after the recommendations of ….. Committee.
Ans: Swaran Singh

Get it on Google Play
       
Share This Post ↪
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

THAKS TO PSCNET.IN

JOIN
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x