PSCNET

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 47

Last Updated On: 12/05/2018

#461) The 73rd Amendment of the constitution came into force in-
Ans: 1993

#462) The 84th amendment of the Constitution in 2000 created …… states.
Ans: 3

#463) The Amendment of the Constitution that restored the life of Lok Sabha and State Assemblies from 6 years to five years:
Ans: 44th

#464) The Amendment that included Bodo, Dogri, Maithili and Santhali in the Eighth Schedule of the Constitution making a total of 22:
Ans: 92nd

#465) Which Article declares that the state shall endeavour to promote international peace and security?
Ans: 51

#466) Which Article enacts that all persons are equally entilted to freedom of conscience and the right freely to profess, practice and propagate religion?
Ans: 25

#467) Which article is related to ‘Freedom of Press’?
Ans: Article 19(1) (a)

#468) Which Article is related to the ‘Right to Constitutional Remedies’?
Ans: 32

#469) Which Article is related to the separation of judiciary from executive?
Ans: 50

#470) Which Article of the Constitution deals with Amendment procedure?
Ans: 368

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise