PSCNET

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 62

Last Updated On: 12/05/2018

#611) How many times can the President ask the Council of Ministers to reconsider its advice?
Ans: One

#612) If a member absents himself from Parliament for …… days without permission of the House, his seat may be declared vacant.
Ans: 60

#613) If a state legislative council is to be created or abolished, a resolution to that effect is to be first passed by the state Legislature by a ……..majority:
Ans: Two Thirds

#614) In case of President dies and the Vice President and Supreme Court Chief Justice are not available who acts as the President?
Ans: Seniormost judge of Supreme Court

#615) In how many ways members to the Legislative Council are elected?
Ans: 5

#616) Appointment, qualifications and nature of duties of Attorney General are prescribed by the Article:
Ans: 76

#617) As per which Article the Supreme Court of India is treated as a court of record?
Ans: 129

#618) Comptroller and Auditor General is appointed for a period of ….. years:
Ans: 6

#619) Dadra and Nagar Haveli, before being integrated with India, were enclaves of:
Ans: Portugal

#620) Deputy Speaker submits his resignation to:
Ans: Speaker

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise