PSCNET

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 64

Last Updated On: 16/05/2018

#631) Part VI of the Constitution is applicable to all states except:
Ans: Jammu & Kashmir

#632) Proclamation of emergency due to break down of Constitutional machinery has to be approved by Parliament within ……-
Ans: Two months

#633) Proclamation of Financial Emergency has to be approved by Parliament within ……-
Ans: Two months

#634) Residuary power of legislation in the case of Jammu Kashmir belongs to:
Ans: The state

#635) Th duration of an elected municipality is …… years-
Ans: 5

#636) Which Article provides that all minorities, whether based on religion and language shall have the right to establish and administer educational institutions on their choice?
Ans: 30

#637) Which writ is literally means “We command”?
Ans: Mandamus

#638) Who is called ‘Federal Ambassador’?
Ans: President

#639) Who has the power to issue ordinances when the Assembly is not in session?
Ans: Governor

#640) Who represented parsi community in the first meeting of the Constituent Assembly of India?
Ans: H.P.Modi

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise