Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 67

#661) Which Article stipulates that there is to be a Council of Ministers with the prime minister as the head to aid and assist the President?
Ans: 74

#662) Which Fundamental Right was considered to be the heart and soul of the Constitution by BR Ambedkar?
Ans: Right to Constitutional Remedies

#663) Which High Court has jurisdiction over Lakshadweep?
Ans:  Kerala

#664) Which state has the largest number of nominated members?
Ans: West Bengal

#665) Which Part of the Constitution is related to Panchayats?
Ans: IX

#666) The most profound influence was exerted on the Constitution of India by:
Ans: Govt of India Act, 1935

#667) The normal tenure of Governor of a State is …… years.
Ans: 5

#668) The number of members in the Public Enterprises Committee:
Ans: 15

#669) Which Schedule of the Constitution distributes powers between the state legislature and Panchayats?
Ans: Eleventh

#670) Who administers the oath of office of the Governor?
Ans: Chief Justice of High Court

  • Your Query

  • Exam

  • Category

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *