Kerala PSC Notifications

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 71

Last Updated On: 18/05/2018

#701) In which class Buddha was born?
(a) Brahmin
(b) Kshatriya
(c) Vaisya
(d) Sudra
Ans: (b) Kshatriya

#702) Which period is referred to as the the classical age of Ancient India:
(a) Mauryas
(b) Kushanas
(c) Guptas
(d) Haryanka
Ans: (c) Guptas

#703) Who founded the Pallava dynasty?
(a) Vijayalaya
(b) Mayurasarman
(c) Dantidurga
(d) Simhavishnu
Ans:  (d) Simhavishnu

#704) The city built by Krishna Deva Raya:
(a) Hampi
(b) Nagalpur
(c) Bhagalpur
(d) Kanchi
Ans: (b) Nagalpur

#705) In his father’s side Babur was a descendant of:
(a) Genghis Khan
(b) Timur
(c) Mahmud Ghori
(d) Mahmud Ghzni
Ans: (b) Timur

#706) The publication launched by Bal Gangadhar Tilak in Marathi language:
(a) Mahratha
(b) Kesari
(c) Pioneer
(d) Al Hilal
Ans: (b) Kesari

#707) The Viceroy who headed the interim government assumed office on 2nd September,1946:
(a) Wavell
(b) Linlithgo
(c) Irwin
(d) Mountbatten
Ans: (a) Wavell

#708) In which year Gandhiji landed India after ending his stay in South Africa?
(a) 1915
(b) 1916
(c) 1917
(d) 1918
Ans: (a) 1915

#709) Who put forwarded the ‘fourteen point formula’?
(a) MA Jinnah
(b) Nehru
(c) Gandhiji
(d) Rajagopalachari
Ans: (a) MA Jinnah

#710) The year of Naval Mutiny:
(a) 1944
(b) 1945
(c) 1947
(d) 1946
Ans: (d) 1946

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise