Kerala PSC Notifications

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 73

Last Updated On: 19/05/2018

#721) The place in Rajastan famous for camel hair products:
(a) Kota
(b) Bikaner
(c) Jaipur
(d) Pokhran
Ans: (b) Bikaner

#722) Alexandria is on the banks of:
(a) Nile
(b) Congo
(c) Zambezi
(d) Orange
Ans: (a) Nile

#723) The highest waterfall in the world is Salto Angel. It is in:
(a) USA
(b) Canada
(c) Laos
(d) Venezuela
Ans:  (d) Venezuela

#724) The city of Golden Temple:
(a) Amritsir
(b) Delhi
(c) Madurai
(d) Bhuvaneswar
Ans: (a) Amritsir

#725) Peking is now known as:
(a) Moscow
(b) Leningrad
(c) Beijing
(d) Ho ChiMinh City
Ans: (c) Beijing

#726) Instrument used to measure electrical potential difference between two points:
(a) Viscometer
(b) Tonometer
(c) Volt meter
(d) Watt meter
Ans: (c) Volt meter

#727) The basic unit of distance as per the International Bureau of Weights and Measures
(a) Kilometre
(b) Mile
(c) Foot
(d) Metre
Ans: (d) Metre

#728) Volume of liquid is measured in:
(a) Litre
(b) Gram
(c) Metre
(d) Yard
Ans: (a) Litre

#729) The material used for the bomb dropped in Nagasaki:
(a) Plutonium
(b) Thorium
(c) Uranium
(d) None of these
Ans: (a) Plutonium

#730) Which human organ is first affected by nuclear radiation?
(a) Brain
(b) Liver
(c) Heart
(d) Kidney
Ans: (a) Brain

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise