Kerala PSC Notifications

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 76

Last Updated On: 20/05/2018

#751) Which river was called “the English channel in India’ as it separated the British and French occupied territories?
(a) Mayyazhi river
(b) Chaliyar
(c) Kavvayi
(d) Chandragir
Ans: (a) Mayyazhi river

#752) EMS became the Chief Minister of Kerala in the years:
(a) 1956, 1967
(b) 1957, 1967
(c) 1957, 1965
(d) 1947, 1957
Ans: (b) 1957, 1967

#753) The southernmost sanctuary in Kerala:
(a) Peppara
(b) Neyyar
(c) Shendurny
(d) None of these
Ans:  (b) Neyyar

#754) Who among the following was instrumental in the publication of Rajyasamacharam?
(a) Itty Achuthan
(b) Dr. Palpu
(c) C.V.Raman Pillai
(d) Hermen Gundert
Ans: (d) Hermen Gundert

#755) The first deputy speaker of the Kerala Legislative Assembly:
(a) Sankaranarayan Thampy
(b) Rosamma Punnoose
(c) P.T.Chacko
(d) Ayisha Bha
Ans: (d) Ayisha Bha

#756) Gravitational force is minimum in:
(a) Poles
(b) Equator
(c) Temperate region
(d) None of these
Ans: (b) Equator

#757) The process of convertion of one element into another:
(a) Reduction
(b) Oxidation
(c) Transmutation
(d) Migration
Ans: (c) Transmutation

#758) Geiger Counter is used to determine:
(a) Radio activity
(b) Gravitional force
(c) Magnetic flux
(d) Resonance
Ans: (a) Radio activity

#759) Electricity is a flow of……
(a) Protons
(b) Neutrons
(c) Electrones
(d) None of these
Ans: (c) Electrones

#760) The second most ductile element:
(a) Copper
(b) Iron
(c) Tungsten
(d) Silver
Ans: (c) Tungsten

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise