#771) Anatoly Carpov earned fame as a …….. player:
(a) Basketball
(b) Polo
(c) Tennis
(d) Chess
Ans: (d) Chess

#772) John Maynard Keynes was an economist belonged to:
(a) Britain
(b) France
(c) Russia
(d) USA
Ans: (a) Britain

#773) How many members are nominated by the president to the Rajya Sabha:
(a) 14
(b) 12
(c) 2
(d) 10
Ans: (b) 12

#774) Lok Sabha is also known as:
(a) House of Elders
(b) House of People
(c) Council of States
(d) House of Leaders
Ans: (b) House of People

#775) The first amendment of the Constitution was included in ….. Schedule of the Constitution:
(a) Tenth
(b) Ninth
(c) Seventh
(d) Sixth
Ans: (b) Ninth

#776) What was the real name of Dayanand Saraswathy?
(a) Mul Sankar
(b) Narendranath
(c) Gadhadhar
(d) Moniya
Ans: (a) Mul Sankar

#777) Who gave the slogan ‘Dilli Chalo”?
(a) Gandhiji
(b) Bhagat Singh
(c) Subhas Chandra Bose
(d) Jawaharlal Nehru
Ans: (c) Subhas Chandra Bose

#778) In which year Gandhiji attended the Congress session for the first time?
(a) 1899
(b) 1900
(c) 1901
(d) 1902
Ans: (c) 1901

#779) The last Viceroy of British India:
(a) Wavell
(b) Linlithgo
(c) Wellington
(d) Mountbatten
Ans: (d) Mountbatten

#780) Adisankara attained samadhi at Badrinath in:
(a) 820
(b) 825
(c) 840
(d) 850
Ans: (a) 820

COPY URL:
Share This Post

Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise