Kerala PSC Notifications

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 80

Last Updated On: 20/05/2018

#791) Yercaud is a hill station in …… in Shevaroy Hills .
(a) Tamil Nadu
(b) Karnataka
(c) Andhra Pradesh
(d) Orissa
Ans: (a) Tamil Nadu

#792) Buddhist stupa at Bodh Gaya is on the banks of the river:
(a) Falgu
(b) Kshipra
(c) Narmada
(d) Indravati
Ans: (a) Falgu

#793) Which is regarded as the head stream of Ganga?
(a) Alakananda
(b) Nandakini
(c) Bhagirathi
(d) Dhauliganga
Ans: (c) Bhagirathi

#794) In which language the holy scriptures of Hinduism is originally written?
(a) Hindi
(b) Sanskrit
(c) Sanskrit
(d) Pali
Ans: (c) Sanskrit

#795) What fraction of the total area of the land area of the world is occupied by India?
(a) 1/32
(b) 1/52
(c) 1/42
(d) 1/24
Ans: (c) 1/42

#796) Decimal system was originated in:
(a) China
(b) India
(c) Greece
(d) Egypt
Ans: (b) India

#797) In which country the first telephone exchange was established?
(a) USA
(b) UK
(c) France
(d) Germany
Ans: (a) USA

#798) …… is the angular distance of a place north or south of equator:
(a) Longitude
(b) Latitude
(c) Meridian
(d) Altitude
Ans: (b) Latitude

#799) The longest night in northern hemisphere:
(a) September 23
(b) June 21
(c) December 22
(d) March 21
Ans: (c) December 22

#800) Reserve Bank of India which was started in 1935 nationalised in:
(a) 1946
(b) 1947
(c) 1948
(d) 1949
Ans: (d) 1949

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise