Kerala PSC Notifications

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 86

Last Updated On: 20/05/2018

#851) Mahatma Gandhi Setu is across the river…..
(a) Ganga
(b) Yamuna
(c) Sone
(d) Gandak
Ans: (a) Ganga

#852) Goa was formerly a ….. colony:
(a) French
(b) Dutch
(c) Portuguese
(d) British
Ans: (c) Portuguese

#853) Which is a hydro- electric project in Jammu and Kashmir?
(a) Tehri
(b) Salal
(c) Jayakwadi
(d) Thein
Ans: (b) Salal

#854) The city which is situated near to the centre of India:
(a) Nagpur
(b) Mumbai
(c) Nasik
(d) Aurangabad
Ans: (a) Nagpur

#855) Old names of Orissa (Odisha):
(a) Magadha, Utkala
(b) Dakshina Kosala, Vaji
(c) Kalinga, Utkala
(d) Kamarupa, Kalinga
Ans: (c) Kalinga, Utkala

#856) The Ministry of EMS was the first to be dismissed under Article 356 of the constitution .It was in
(a) 1957
(b) 1959
(c) 1958
(d) 1960
Ans: (b) 1959

#857) In which river is Peechi Dam?
(a) Manali
(b) Chaliyar
(c) Kabani
(d) Pamba
Ans: (a) Manali

#858) Christine Madeleine Odette Lagarde is the new Managing Director of:
(a) IBRD
(b) IFC
(c) ADB
(d) IMF
Ans: (d) IMF

#859) The venue of 2022 World Cup Football:
(a) Russia
(b) Brazil
(c) India
(d) Qatar
Ans: (d) Qatar

#860) The first Life Time Achievement Award of Kerala Sahithya Pravarthaka Sahakarana Sangham was declared to Thakazhy and……….:
(a) Vayalar Ramavarma
(b) Vaikkom Muhammad Basheer
(c) Kamala Surayya
(d) Ayyappapanicker
Ans: (a) Vayalar Ramavarma

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise