#881) The venue of the first national games was:
(a) Kolkata
(b) Bangalore
(c) Chennai
(d) New Delhi
Ans: (d) New Delhi

#882) Lenin passed away in:
(a) 1919
(b) 1921
(c) 1923
(d) 1924
Ans: (d) 1924

#883) Oncology is the study of:
(a) Tumours
(b) Diseases
(c) Ants
(d) Sleep
Ans: (a) Tumours

#884) Udometer is the other name of:
(a) Tachometer
(b) Polygraph
(c) Rain gauge
(d) Odometer
Ans: (c) Rain gauge

#885) Why mercury is used in thermometers?
(a) Its expansion is uniform
(b) It has high density
(c) It is a bad conductor of electricity
(d) It is cheap
Ans: (a) Its expansion is uniform

#886) What percent of Moon can be seen from Earth?
(a) 50
(b) 51
(c) 59
(d) 61
Ans: (c) 59

#887) The line that separates atmosphere and outer space:
(a) Plimsol line
(b) Karman line
(c) Radcliffe line
(d) None of these
Ans: (b) Karman line

#888) When temperature rises surface tension of water:
(a) Decreases
(b) Increases
(c) No change
(d) None of these
Ans: (a) Decreases

#889) The invention related to Jack Kilby:
(a) Integrated Circuit
(b) Floppy Disc
(c) Compact Disc
(d) Calculator
Ans: (a) Integrated Circuit

#890) Minamata disease in Japan was caused by:
(a) Lead
(b) Mercury
(c) Sulphur
(d) Arsenic
Ans: (b) Mercury

COPY URL:
Share This Post

Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise