Kerala PSC Notifications

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 91

Last Updated On: 23/05/2018

#901) Earth is called:
(a) Yellow planet
(b) Red Planet
(c) Green Planet
(d) Blue Planet
Ans: (d) Blue Planet

#902) The capital of Czech Republic:
(a) Prague
(b) Berlin
(c) Reykjavik
(d) Athens
Ans: (a) Prague

#903) Kalaalit Nunat is the official name of …..in native language:
(a) Greenland
(b) Denmark
(c) Iceland
(d) Norway
Ans: (a) Greenland

#904) ‘7 Race Cource Road’ is the official residence of …… of India.
(a) President
(b) Prime Minister
(c) Speaker
(d) Leader of opposition
Ans: (b) Prime Minister

#905) The country helped for the construction of Bokaro steel plant:
(a) Japan
(b) Former Soviet Union
(c) USA
(d) Canada
Ans: (b) Former Soviet Union

#906) Which soil is also known as ‘Regur soil’?
(a) Laterite
(b) Red soil
(c) Black soil
(d) Alluvial soil
Ans: (c) Black soil

#907) Indira Sagar dam is in:
(a) Narmada
(b) Tapti
(c) Kshipra
(d) Ganga
Ans: (a) Narmada

#908) Trishna National Park is in:
(a) Tripura
(b) Manipur
(c) Meghalaya
(d) Nagaland
Ans: (a) Tripura

#909) Kalimpong is a hill station in:
(a) West Bengal
(b) Uttar Pradesh
(c) Uttarakhand
(d) Himachal Pradesh
Ans: (a)West Bengal

#910) The distance between the rails in broad gauge line:
(a) 1.67m
(b) 1.4m
(c) 1 m
(d) 762 mm
Ans: (a) 1.67m

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise