#931) Number of permanent members in United Nations Security Council:
(a) 5
(b) 10
(c) 15
(d) 6
Ans: (a) 5

#932) World Haemophilia Day:
(a) April 27
(b) April 7
(c) April 17
(d)April 18
Ans: (c) April 17

#933) Who said this ‘Work like a bull; live like a hermit”?
(a) Gandhiji
(b) Winston Churchill
(c) Edison
(d) B.R. Ambedkar
Ans: (d) B.R. Ambedkar

#934) The first test tube baby in the world was born in:
(a) 1978
(b) 1979
(c) 1980
(d) 1981
Ans: (a) 1978

#935) In which book ‘Sher Khan’ is a character?
(a) Jungle Book
(b) Kim
(c) Moby Dick
(d) Robinson Crusoe
Ans: (a) Jungle Book

#936) The first modem was invented by:
(a) Bell Company
(b) Microsoft
(c) Apple
(d) Lenova
Ans: (a) Bell Company

#937) Number of Hydrogen atoms in a water molecule:
(a) 1
(b) 2
(c) 3
(d) 4
Ans: (b) 2

#938) The process of extracting pure water from sea water is:
(a) Fragmentation
(b) Combustion
(c) Distillation
(d) Evaporation
Ans: (c) Distillation

#939) Which is known as ‘Yellow Cake’?
(a) Titanium dioxide
(b) Lead trioxide
(c) Uranium oxide
(d) None of these
Ans: (c) Uranium oxide

#940) Pine apple was brought to India by the:
(a) Dutch
(b) Portuguese
(c) French
(d) British
Ans: (b) Portuguese

COPY URL:
Share This Post

Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise