Medical Records Librarian Grade 2 PSC Exam – 2014 – Solved Paper (Part 2)

Question 26:-Median value of 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 is
A:-127
B:-123
C:-125
D:-122
Correct Answer:- Option-C

Question 27:-Write the meaning of Costo
A:-Colon
B:-Rib
C:-Cartilage
D:-Common bile duct
Correct Answer:- Option-B

Question 28:-Which of the following is not a computer hardware ?
A:-Mouse
B:-Monitor
C:-Antivirus
D:-Printer
Correct Answer:- Option-C

Question 29:-An abnormality consisting of an infolding of skin containing hair over the coccygeal area which has formed a space and can become infected is ___________

A:-Plaque
B:-Pyloric stenosis
C:-Pyorrhoea
D:-Pilonidal sinus
Correct Answer:- Option-D

Question 30:-Dx means ________
A:-Date of diagnosis
B:-Diagnosis
C:-Diagram
D:-Death
Correct Answer:- Option-B

Question 31:-A benign tumor is ___________
A:-Hemangioma
B:-Sarcoma
C:-Astrocytoma
D:-Glioma
Correct Answer:- Option-A

Question 32:-A 7 years old girl, had a fall from swing and developed head injury in the occipital area with an open wound and bleeding. Write the cause of death.
A:-Head injury in the occipital area
B:-Fall from swing
C:-Open wound
D:-Bleeding
Correct Answer:- Option-B

Question 33:-A statistical maps which are used for furnishing information on geographical basis is _________
A:-Pictogram
B:-Cartograms
C:-Histogram
D:-Dimensional diagram
Correct Answer:- Option-B

Question 34:-Which digit indicate the behavior in morphology code
A:-Third digit
B:-Fourth digit
C:-Fifth digit
D:-Sixth digit
Correct Answer:- Option-C

Question 35:-How can we understand the Null Cell (Non T- Non B) in the morphology code ?
A:-Sixth digit- 7
B:-Sixth digit- 4
C:-Sixth digit- 5
D:-Fifth digit- 5
Correct Answer:- Option-A

Question 36:-The other name used for fluid balance sheet is ________
A:-TPR
B:-Urine sugar monitoring chart
C:-Input- Output chart
D:-Nurses observation chart
Correct Answer:- Option-C

Question 37:-Histology is useful for _____________
A:-Cancer Registry
B:-Other coding
C:-Pathology
D:-Treatment
Correct Answer:- Option-C

Question 38:-Surgical death has to be considered as ________
A:-Surgery after 24 hours
B:-Surgery after one year
C:-Surgery after one month
D:-Surgery after 10 days
Correct Answer:-Question Cancelled

Question 39:-The doctor explained to the patient about the relevant details regarding the nature of his disease, the diagnostic procedure involved the course and alternatives to the treatment proposed, risks involved and consent is _________
A:-General consent
B:-Express consent
C:-Informed consent
D:-Formal consent
Correct Answer:- Option-C

Question 40:-Ward Census is taken at
A:-Morning
B:-Evening
C:-Day time
D:-Midnight
Correct Answer:- Option-D

Question 41:-The audit done by other than the treating team of doctors is known as ______________
A:-Internal medical records audit
B:-External medical records audit
C:-All medical records audit
D:-Infection control audit
Correct Answer:- Option-B

Question 42:-In behavior code fifth digit is /2. What do you mean ?
A:-Malignant
B:-Border line malignancy
C:-Benign
D:-Insitu
Correct Answer:- Option-D

Question 43:-The time limit for birth/ death reporting to municipal/ corporation authorities is ________
A:-24 hours
B:-7 days
C:-21 days
D:-14 days
Correct Answer:- Option-C

Question 44:-A viral disease is __________
A:-Hansen’s
B:-Poliomyelitis
C:-Typhoid
D:-Tuberculosis
Correct Answer:- Option-B

Question 45:-Which of the following is a quantitative variable ?
A:-Blood pressure
B:-Blood group
C:-Religion
D:-Place of birth
Correct Answer:- Option-A

Question 46:-International statistical classification of disease and related health problem is shortly known as ______
A:-ICD-O
B:-ICD-9
C:-ICD-10
D:-ICP
Correct Answer:- Option-C

Question 47:-Histology is the study of ________
A:-Cell
B:-Tissue
C:-Tumors
D:-All the above
Correct Answer:- Option-B

Question 48:-Meaning of Novemlobate
A:-Having four lobes
B:-Having two lobes
C:-Having six lobes
D:-Having nine lobes
Correct Answer:- Option-D

Question 49:-What is the main purpose of secondary storage device ?
A:-To increase the speed of computer
B:-To install operating system
C:-To networking
D:-To store data
Correct Answer:- Option-D

Question 50:-According to Right to Information Act, within ______ days we should give the requested information.
A:-45 days
B:-10 days
C:-30 days
D:-1 week
Correct Answer:- Option-C

Medical Records Librarian Grade 2 PSC Exam – 2014 – Solved Paper (Part 1)

Medical Records Librarian Grade 2 PSC Exam – 2014 – Solved Paper (Part 2)

Medical Records Librarian Grade 2 PSC Exam – 2014 – Solved Paper (Part 3)

Medical Records Librarian Grade 2 PSC Exam – 2014 – Solved Paper (Part 4)

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *