Medical Records Librarian Grade 2 PSC Exam – 2014 – Solved Paper (Part 3)

Question 51:-Right to Information Act was enacted in the year
A:-1984
B:-2005
C:-2001
D:-1975
Correct Answer:- Option-B

Question 52:-What is unicode?
A:-Standard font
B:-Software
C:-Character encoding system
D:-Keyboard layout
Correct Answer:- Option-C

Question 53:-Choose the correct terminology for surgical repair of the skull.
A:-Craniotomy
B:-Cranioplasty
C:-Craniostosis
D:-Cranioschisis
Correct Answer:-Question Cancelled

Question 54:-Autopsy is performed …………………………..
A:-To find out the diagnosis
B:-To find out the cause of death
C:-To find out the post operative changes
D:-Just for legal requirement
Correct Answer:- Option-B

Question 55:-Head quarters of WHO is located at…………………………
A:-
Washington
B:-London
C:-Paris
D:-Geneva
Correct Answer:- Option-D

Question 56:-Nosocomial infection means
A:-Physician borne infection
B:-Hospital borne infection
C:-Infection of unknown origin
D:-Post operation in infection
Correct Answer:- Option-B

Question 57:-Life span of platelet is……………………………….
A:-7 to 14 days
B:-1 to 2 days
C:-4 to 6 days
D:-5 to 6 days
Correct Answer:- Option-A

Question 58:-The malignant tumor that arises from smooth muscle and visceral region of the body
A:-Liposarcoma
B:-Sarcoma
C:-Leiomyosarcoma
D:-Osteosarcoma
Correct Answer:- Option-C

Question 59:-The most sensitive and specific test for detecting small breast tumor is by
A:-Breast self examination
B:-Palpation by a physician
C:-Themogaphy
D:-Mammography
Correct Answer:- Option-D

Question 60:-Kerato means
A:-Eye
B:-Cornea
C:-Eye lid
D:-Retina
Correct Answer:- Option-B

Question 61:-Select the underlying cause of death
A:-Uremia
B:-Hydronephrosis
C:-Retention of urine
D:-Hypertrophy of prostate
Correct Answer:- Option-D

Question 62:-Medical negligence involves……………………………….
A:-Act of omission
B:-Act of commission
C:-Both a & b
D:-None
Correct Answer:- Option-C

Question 63:-The process of producing energy in order to carry out all the metabolic process required
A:-Nutrition
B:-Respiration
C:-Energy
D:-Hormation
Correct Answer:- Option-A

Question 64:-CENT means…………………………………..
A:-Hundred
B:-Thousand
C:-Ten
D:-Lakhs
Correct Answer:- Option-A

Question 65:-What do you mean by bid 3/12 in a discharge summary?
A:-Once a day
B:-Twice a day
C:-Thrice a day
D:-Four times a day
Correct Answer:- Option-B

Question 66:-The normal body temperature is…………………….
A:-39 degree Celsius
B:-37 degree Celsius
C:-35 degree Celsius
D:-28 degree Celsius
Correct Answer:- Option-B

Question 67:-Subpoena is……………………………..
A:-Court order passed on a holiday.
B:-Court order to appear and testify.
C:-Court order for doctors.
D:-Court order from lawyers.
Correct Answer:- Option-B

Question 68:-Which of the following is a qualitative variable?
A:-Blood pressure
B:-Body temperature
C:-Blood group
D:-Body weight
Correct Answer:- Option-C

Question 69:-Which of the following data collection method covers the entire population of the country?
A:-Vital registration
B:-Sampling registration
C:-Census
D:-sample sueveys
Correct Answer:- Option-C

Question 70:-How can family members of diseased individual can obtain the deceased individual’s copy of medical information that is relevant to their own health care ?
A:-Medical records be transferred through registered post
B:-Email
C:-Copy through post
D:-By hand
Correct Answer:- Option-A

Question 71:-________ are chemical substances produced in one part of the body that regulate the activities of certain organs or group of cells in other part of the body.
A:-Enzymes
B:-Anti bodies
C:-Estrogen
D:-Hormones
Correct Answer:- Option-D

Question 72:-The ability to detect changes in the environment is ______
A:-Movement
B:-SensitivityC:-Sensation
D:-Power
Correct Answer:- Option-B

Question 73:-Name the ductless gland is ________
A:-Endocrine gland
B:-Exocrine gland
C:-Thyroid gland
D:-Pituitary gland
Correct Answer:-Question Cancelled

Question 74:-Blood cells are manufactures in the _______
A:-Bone
B:-Liver
C:-Bone marrow
D:-Gall blader
Correct Answer:- Option-C

Question 75:-A small bone to which the tongue is attached
A:-Maxillary
B:-Ethmoid
C:-Frontal
D:-Hyoid
Correct Answer:- Option-D

Medical Records Librarian Grade 2 PSC Exam – 2014 – Solved Paper (Part 1)

Medical Records Librarian Grade 2 PSC Exam – 2014 – Solved Paper (Part 2)

Medical Records Librarian Grade 2 PSC Exam – 2014 – Solved Paper (Part 3)

Medical Records Librarian Grade 2 PSC Exam – 2014 – Solved Paper (Part 4)

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *