Medical Records Librarian Grade 2 PSC Exam – 2014 – Solved Paper (Part 4)

Question 76:-These act as shock absorbers, preventing damage to the structure
A:-Vertebral column
B:-Curvatures
C:-Inter vertebral discs
D:-Cartilage
Correct Answer:- Option-C

Question 77:-Write the meaning of steato
A:-Fat
B:-High
C:-Behind
D:-Thick
Correct Answer:- Option-A

Question 78:-Medical term of breast bone is _______
A:-Sternum
B:-Ribs
C:-Colar bones
D:-Clavicle
Correct Answer:- Option-A

Question 79:-Alpha fetoprotein is a blood test for detect
A:-Down’s syndrome
B:-Hormone deficiency
C:-Vitamin deficiency
D:-Iodine deficiency
Correct Answer:- Option-A

Question 80:-Normal blood pressure is
A:-100/70 mm Hg
B:-120/80 mm Hg
C:-80/120 mm Hg
D:-110/70 mm Hg
Correct Answer:- Option-B

Question 81:-Proctosopy is the procedure of ________
A:-Anus
B:-Nose
C:-Chest
D:-Rectum
Correct Answer:- Option-D

Question 82:-The shape of Pie diagram is ______
A:-Rectangular bar
B:-Circle
C:-Lines
D:-Square
Correct Answer:- Option-B

Question 83:-This is an important muscle which divides the thoracic cavity from the abdominal cavity
A:-Voluntary
B:-Involuntary
C:-Cardiac
D:-Diaphram
Correct Answer:- Option-D

Question 84:-In ICD-10, K 00- K 93 indicates
A:-Disease of the circulatory system
B:-Disease of the respiratory system
C:-Disease of the nervous system
D:-Disease of the digestive system
Correct Answer:- Option-D

Question 85:-Hydrostatic test is carried out to determine
A:-Live birth of a baby
B:-Death of a baby
C:-Probable cause of death of baby
D:-Water potability
Correct Answer:- Option-A

Question 86:-Volvulus means __________
A:-Causing obstruction
B:-Twisting of intestine
C:-Twisting of intestine upon itself causing obstruction
D:-Twisting of large intestine upon itself causing of obstruction
Correct Answer:- Option-C

Question 87:-What is POMR
A:-Place On Medical Records

B:-Problem Oriented Medical Records
C:-Problem Originated Medical Records
D:-Problem Omitted Medical Records
Correct Answer:- Option-B

Question 88:-A fracture where the ends of bone are forced into one another
A:-Impacted
B:-Avulsion
C:-Comminuted
D:-Spiral
Correct Answer:- Option-A

Question 89:-This is a condition where the weakness is in the diaphragm
A:-Umbilical Hernea
B:-Inguinal Hernia
C:-Femoral Hernia
D:-Hiatus Hernia
Correct Answer:- Option-D

Question 90:-Meaning of cyanosis
A:-Difficulty in breathing
B:-Blueness of skin
C:-Insufficient oxygen in the blood
D:-Rapid breathing
Correct Answer:- Option-B

Question 91:-‘Green stick’ fractures are usually seen in
A:-Injuries due to stick
B:-Children
C:-Old age due to osteoporosis
D:-Road traffic accident
Correct Answer:- Option-B

Question 92:-Fracture of the ankle involving both the tibia and fibula
A:-Green stick
B:-Trasverse
C:-Pott’s
D:-Avulsion
Correct Answer:- Option-C

Question 93:-World Health Day in 2003 focus on healthy environment for
A:-Children
B:-Adults
C:-Adolescent
D:-Old people
Correct Answer:- Option-A

Question 94:-What do you mean by good medical records ?
A:-Standard size of medical records forms
B:-Good quality of paper, printing, style, convenient file etc.
C:-Sufficient data written in sequence of events to justify the diagnosis, treatment and end result.
D:-Record contain all basic record forms.
Correct Answer:- Option-C

Question 95:-‘Whiplash’ injuries are seen in
A:-Road traffic accident
B:-Custodial death
C:-Causes of whipping and torture
D:-Cause of all the above
Correct Answer:- Option-A

Question 96:-What do you mean by inpatient bed
A:-Total number of IP bed available in the hospital
B:-Total number of patient occupied IP beds
C:-Any bed meant for over night stay
D:-Average bed occupancy
Correct Answer:- Option-A

Question 97:-In ICDO- ‘X’ letter code is used for
A:-No sub site
B:-Not specified site
C:-Unknown
D:-No diagnosis
Correct Answer:- Option-A

Question 98:-According to ICD Hansen’s disease will come under
A:-Infectious and parasitic disease
B:-Neoplasm
C:-Disease of the blood and blood forming organs
D:-Disease of the nervous system
Correct Answer:- Option-A

Question 99:-Scientific measurement of the dimension of the head
A:-Cephalography
B:-Cephalometer
C:-Cephalometry
D:-Cephalomotor
Correct Answer:- Option-C

Question 100:-99-46-96, 00-47-96 : Select the correct numbering system
A:-Straight numeric
B:-Terminal Digit
C:-Middle digit
D:-Terminal digit and middle digit
Correct Answer:- Option-B

Medical Records Librarian Grade 2 PSC Exam – 2014 – Solved Paper (Part 1)

Medical Records Librarian Grade 2 PSC Exam – 2014 – Solved Paper (Part 2)

Medical Records Librarian Grade 2 PSC Exam – 2014 – Solved Paper (Part 3)

Medical Records Librarian Grade 2 PSC Exam – 2014 – Solved Paper (Part 4)

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *