Livestock Inspector Grade II PSC Solved Paper – 2015 – Part 1

Here is the PSC Livestock Inspector Grade II Solved Question Paper of 2015.

Question Paper Code: 9/2015/OL
Category Code: 113/2013

Livestock Inspector Grade II PSC Solved Paper – 2015 – Part 1

Question 1:-Which is the oldest mountain range in India?
A:-Himalaya
B:-Aravalli range
C:-Western Ghats
D:-Eastern Ghats
Correct Answer:- Option-B

Question 2:-Which of the following river valley separate the mountain ranges Vindhays and Satpuras ?
A:-Yamuna
B:-Ganga
C:-Narmada
D:-Hughly
Correct Answer:- Option-C

Question 3:-Where is the famous Sundarban National park situated?
A:-Arunachal Pradesh
B:-Assam
C:-West Bengal
D:-Tripura
Correct Answer:- Option-C

Question 4:-What is the ancient name of coastal Odisha?
A:-Sanchi
B:-Maski
C:-Rupnath
D:-Kalinga
Correct Answer:- Option-D

Question 5:-Who was the President of the Second Session of the Indian National Congress?
A:-Badaruddin Tyabji
B:-W C Banerjee
C:-George Yule
D:-Dadabhai Naroji
Correct Answer:- Option-D

Question 6:-Which movement was connected with the tinkathia system?
A:-Champaran
B:-Kheda
C:-Ahammadabad
D:-Khilafat
Correct Answer:- Option-A

Question 7:-Who was the first Deputy Chairperson of the National Planning Commission?
A:-Pandit Jwaharlal Nehru
B:-Gulzari Lal Nanda
C:-Dr.S.Radhakrishnan
D:-Dr.B.N.Chopra
Correct Answer:- Option-B

Question 8:-Where is the famous Dam Bhakra Nangal situated in?
A:-Bihar
B:-Gujarath
C:-Himachal Pradesh
D:-Punjab
Correct Answer:- Option-C

Question 9:-Who introduced Khudai Khidmatgars a non-violent voluntary groups among the Pathans ?
A:-Muhammadali Jinnah
B:-Moulana Shoukat Ali
C:-Abbas Tyabji
D:-Khan Abdul Ghafar Khan
Correct Answer:- Option-D

Question 10:-Which among the following movements is connected with the Chauri Chaura incident?
A:-Non Co-operation Movement
B:-Simmon Commission
C:-Salt Satyagraha
D:-Quit India Movement
Correct Answer:- Option-A

Question 11:-Which among the following river banks the famous Mamamkam festival was held ?
A:-Periyar
B:-Pamba
C:-Bharathapuzha
D:-Achan Kovilar
Correct Answer:- Option-C

Question 12:-who was the author of the well-known work Kannerum Kinavum ?
A:-V T Bhattatirippad
B:-Akkitham
C:-Dr.Palpu
D:-Premji
Correct Answer:- Option-A

Question 13:-Where is the famous tourist center Vythalmala located?
A:-Kasaragod
B:-Kannur
C:-Wynad
D:-Kozhikode
Correct Answer:- Option-B

Question 14:-Who was the leader of the first Agricultural Strike in Kerala ?
A:-A K Gopalan
B:-E M S Namboodirippad

C:-Pandit Karuppan
D:-Ayyankali
Correct Answer:- Option-D

Question 15:-Who founded the famous ashram at Alathur?
A:-Thycaud Ayya
B:-Brhmananda Sivayogi
C:-Kumaraguru
D:-Chattampi Swamikal
Correct Answer:- Option-B

Question 16:-In which among the following film, Swaraj Venjaramoodu has won the National award for Best Actor in 2013 ?
A:-Pedithondan
B:-Orunal Varum
C:-Perariyathavar
D:-Daivathine Swantham Cletus
Correct Answer:- Option-C

Question 17:-Who is the youngest recipient of Nobel Prize for Peace ?
A:-William Lowarence Bragg
B:-Werner Heisenberg
C:-Paul A M Dirc
D:-Malala Yousafzal
Correct Answer:- Option-D

Question 18:-Who wrote the famous novel The Luminaries, which won the Booker Prize for fiction in 2013? 
A:-Natalie Hayen
B:-Eleanor Catton
C:-Martha Kearney
D:-Stuart Kelley
Correct Answer:- Option-B

Question 19:-Who is the present President of Sri Lanka ?
A:-Maithripala Sirisena
B:-Mahindra Rajapaksa
C:-Ranil Wickremesinghe
D:-Chandrika Kumaratunga
Correct Answer:- Option-A

Question 20:-When was the first annual Indian Premier League Cricket Tournament started ?
A:-2006
B:-2007
C:-2008
D:-2009
Correct Answer:- Option-C

Question 21:-Which among the following meat has the lowest level of cholesterol?
A:-chicken
B:-chevon
C:-rabbit
D:-pork
Correct Answer:- Option-C

Question 22:-In caprines milk feeding can be completely stopped for kids at an age of
A:-3 months
B:-2 months
C:-5 months
D:-4 months
Correct Answer:- Option-A

Question 23:-The common disinfectant used at naval cord at the time of birth is
A:-Betadine
B:-Tincture Iodine
C:-Dettol
D:-Potassium permanganate
Correct Answer:- Option-B

Question 24:-The age of weaning in piglets is
A:-9 weeks
B:-7 weeks
C:-10 weeks
D:-8 weeks
Correct Answer:- Option-D

Question 25:-The average daily roughage consumption of an adult rabbit is
A:-100g
B:-200g
C:-300g
D:-400g
Correct Answer:- Option-B

Livestock Inspector Grade II PSC Solved Paper – 2015 – Part 1

Livestock Inspector Grade II PSC Solved Paper – 2015 – Part 2

Livestock Inspector Grade II PSC Solved Paper – 2015 – Part 3

Livestock Inspector Grade II PSC Solved Paper – 2015 – Part 4

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *