PSC High School Assistant English Solved Paper 2015 – Part 4

PSC High School Assistant English Solved Paper 2015 – Part 4

Question 76:-The word “callous” means __________
A:-Serene
B:-Insensitive
C:-Cool-headed
D:-Chronic
Correct Answer:- Option-B

Question 77:-Write one word for “that which cannot be conquered or defeated”.
A:-Inevitable
B:-Invincible
C:-Inflammable
D:-Innocuous
Correct Answer:- Option-B

Question 78:-Which of the following words means “skilled” or “expert”?
A:-Adept
B:-Adapt
C:-Adopt
D:-Abstain
Correct Answer:- Option-A

Question 79:-Which of the following idioms means “to break an uncomfortable silence”?
A:-Break down
B:-Break away
C:-Break the record
D:-Break the ice
Correct Answer:- Option-D

Question 80:-A picture is ___________ on the wall.
A:-Hung
B:-Hang
C:-Hanged
D:-Hangs
Correct Answer:- Option-A

Question 81:-Spain is _________ European country.
A:-the
B:-an
C:-of
D:-a
Correct Answer:- Option-D

Question 82:-You should sympathize ___________ the blind.
A:-at
B:-for
C:-with
D:-against
Correct Answer:- Option-C

Question 83:-It is amazing how much George ________ his grandfather.
A:-resemble
B:-resembles
C:-is resemble
D:-is resembling
Correct Answer:- Option-B

Question 84:-My aunt Martha ____________ to smoke a lot.
A:-is used
B:-has used
C:-used
D:-was used
Correct Answer:- Option-C

Question 85:-She hardly remembers anything, __________
A:-doesn’t she?
B:-is she?
C:-does she?
D:-isn’t she?
Correct Answer:- Option-C

Question 86:-“Invite him to the meeting.”
Which among the following options is true when the above sentence is converted into passive voice?
A:-We will invite him to the meeting.
B:-Let him be invited to the meeting.
C:-Let us invite him to the meeting.
D:-None of the above
Correct Answer:- Option-B

Question 87:-“And” is an example of __________
A:-Subordinating conjunction
B:-Correlative conjunction
C:-Co-ordinating conjunction
D:-None of the above
Correct Answer:- Option-C

Question 88:-A ___________ is made up of two or more main clauses.
A:-Simple sentence
B:-Complex sentence
C:-Kernel sentence
D:-Compound sentence
Correct Answer:- Option-D

Question 89:-He will say, “I am not well.”
Which among the following options is true, when the above sentence is converted into indirect speech?
A:-He will say that he is not well.
B:-He would say that he is not well.
C:-He will say that he was not well.
D:-He would say that he was not well.
Correct Answer:- Option-A

Question 90:-Tom offered __________ us to the railway station.
A:-drive
B:-driving
C:-to drive
D:-driver
Correct Answer:- Option-C

Question 91:-Who proposed the concept of Radical Behaviourism?
A:-Watson
B:-Jung
C:-Freud
D:-Skinner
Correct Answer:- Option-D

Question 92:-Who authored the book The Teacher’s Word Book
A:-Thorndike
B:-Pavlov
C:-Maslow
D:-Irving Lorge
Correct Answer:- Option-A

Question 93:-The founder of Constructivism
A:-Seymer Papert
B:-Jean Piaget
C:-Dewey
D:-Edgar Morin
Correct Answer:- Option-B

Question 94:-Stephen Krashen’s name is associated with
A:-Operant Conditioning
B:-b) Educational Psychology
C:-Theory of Second Language Acquisition
D:-Knowledge Theory
Correct Answer:- Option-C

Question 95:-T L stands for
A:-Total Linguistics
B:-Total Language
C:-Target Language
D:-Theory of Languages
Correct Answer:- Option-C

Question 96:-In which method of teaching, stress is being given to pronunciation?
A:-Direct Method
B:-Grammar translation Method
C:-Audio-lingual
D:-Indirect Method
Correct Answer:- Option-A

Question 97:-ICT means
A:-Information and Collaborative Technology
B:-Information and Communicable Technology
C:-Information and Communication Technology
D:-Internal Communication Theory
Correct Answer:- Option-C

Question 98:-The educational testing must be
A:-reliable
B:-subjective
C:-biased
D:-rigid
Correct Answer:- Option-A

Question 99:-Kinesthetic learners are
A:-fast learners
B:-read-write learners
C:-listeners for verbalizing
D:-Using all their senses for learning
Correct Answer:- Option-D

Question 100:-Kerala Curriculum Framework (KCF) was published in
A:-1997
B:-2000
C:-2003
D:-2007
Correct Answer:- Option-D

PSC High School Assistant English Solved Paper 2015 – Part 1

PSC High School Assistant English Solved Paper 2015 – Part 2

PSC High School Assistant English Solved Paper 2015 – Part 3

PSC High School Assistant English Solved Paper 2015 – Part 4

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *