PSC Junior Health Inspector Grade II Solved Paper 2015 – Part 1

Here I’m sharing you the PSC Junior Health Inspector Grade 2 previous year solved question paper of 2015.

Question Paper Code: 14/2015/OL
Category Code: 324/2012

PSC Junior Health Inspector Grade II Solved Paper 2015 – Part 1

Question 1:-THE WINNER OF WORLD WELTERWEIGHT TITLE OF BOXING IS
A:-FLOYD MAYWEATHER JR
B:-MANNY PACQUIAO
C:-JOHN CENA
D:-RANDY ORTAN
Correct Answer:- Option-A

Question 2:-FIRST HYDRO ENGINEERING COLLEGE IN INDIA IS SET TO OPEN IN THE STATE OF
A:-JHARKHAND
B:-UTTARANCHAL
C:-HIMACHAL PRADESH
D:-GOA
Correct Answer:- Option-C

Question 3:-THE STATE AWARDED BEST E PANCHAYATH AWARD OF PANCHAYATHI RAJ DIVAS 2015 BY THE CENTRAL GOVERNMENT IS
A:-KERALA
B:-ASSAM
C:-PASCHIM BANGA
D:-TRIPURA
Correct Answer:- Option-B

Question 4:-FREE MEDICINE SCHEME NIRMAYA IS RELATED TO THE STATE OF
A:-KERALA
B:-TAMILNADU
C:-MAHARASHTRA
D:-ODISHA
Correct Answer:- Option-D

Question 5:-THE CHINESE SOCIAL NETWORKING SITE MODELED ON TWITTER IN WHICH PM NARENDRA MODI SIGNED UP RECENTLY
A:-CHAT FREE
B:-HIKE MESSENGER
C:-SINA WEIBO
D:-GLUMPSHOIED
Correct Answer:- Option-C

Question 6:-THE PSEUDONYM THAT EMS USED TO WRITE WITH WAS
A:-ABRAHAM DAVID
B:-P S CHERIAN
C:-M V MANUEL
D:-SIMON PHILIP
Correct Answer:- Option-B

Question 7:-THE NEWSPAPER STARTED BY SNDP WAS
A:-SANKSHEPA VERDARTHAM
B:-JNANODAYAM
C:-VIVEKODAYAM
D:-JANMARASHTRA
Correct Answer:- Option-C

Question 8:-E JOHN JACOB ORGANIZED THE FAMOUS RYOT MOVEMENT NAMED
A:-NIRANAM PADA
B:-KOZHENCHERRY AGITATION
C:-KALLUMALA REVOLT
D:-KARIVELOORE REVOLT
Correct Answer:- Option-A

Question 9:-WHO IS KNOWN AS THE GANDHI OF KERALA
A:-T K MADHAVAN
B:-K KELAPPAN
C:-SAHODARAN AYYAPPAN
D:-C KESAVAN
Correct Answer:- Option-B

Question 10:-WHO WROTE GANDHI AND ANARCHY
A:-SIR C SANKARAN NAIR
B:-VAKKOM MAULAVI
C:-A K GOPALAN
D:-B R AMBEDKAR
Correct Answer:- Option-A

Question 11:-MAHAKALI RIVER AGREEMENT IS BTETWEEN INDIA AND
A:-PAKISTAN
B:-MYANMAR
C:-NEPAL
D:-BANGLADESH
Correct Answer:- Option-C

Question 12:-FIRST MILITARY MONITORING STATION OF INDIA ABROAD IS AT
A:-LEBANON
B:-SYRIA
C:-MADAGASCAR
D:-KENYA
Correct Answer:- Option-C

Question 13:-SUNAYANA IS AN INDIAN
A:-WAR SHIP
B:-TANK
C:-MISSILE
D:-RADAR
Correct Answer:- Option-A

Question 14:-THE LIFE DIVINE IS THE WORK OF
A:-B G TILAK
B:-GURU AUROBINDO
C:-MAHATMA GANDHI
D:-SUBHASH CHANDRA BOSE
Correct Answer:- Option-B

Question 15:-PEOPLE’S POLITICAL FRONT IS THE BRAIN CHILD OF
A:-ARUNDHATI ROY
B:-ARUNA ROY
C:-VANDANA SIVA
D:-MEDHA PATKAR
Correct Answer:- Option-D

Question 16:-KAMAKHYA TEMPLE NEAR RANGYA IS IN THE STATE OF
A:-ASSAM
B:-ODISHA
C:-GOA
D:-KERALA
Correct Answer:- Option-A

Question 17:-WHO WAS THE PRIVATE SECRETARY OF GANDHIJI
A:-A K MOHANTY
B:-N G K MENON
C:-M D DESAI
D:-G K PILLAI
Correct Answer:- Option-C

Question 18:-FIRST WOMAN CHIEF ELECTION COMMISSIONER OF INDIA WAS
A:-NANDINI SATPATI
B:-NELLI BISWAS
C:-RAJKUMARI AMRITA KAUR
D:-V S REMADEVI
Correct Answer:- Option-D

Question 19:-KANFED IS AN ORGANIZATION IN KERALA RELATED TO
A:-CHILD MARRIAGE PREVENTION
B:-AIDS CONTROL
C:-DOWRY PROHIBITION
D:-NON FORMAL EDUCATION
Correct Answer:- Option-D

Question 20:-KUDANKULAM POWER PROJECT IS SUPPORTED AND AIDED AS A GESTURE OF GOOD RELATIONSHIP WITH INDIA BY
A:-RUSSIA
B:-GERMANY
C:-BRITAIN
D:-USA
Correct Answer:- Option-A

Question 21:-The temperature at which solid and liquid state of the substance is in thermal equilibrium with each other is called________________
A:-Boiling point
B:-Latent specific heat
C:-Melting point
D:-Convection
Correct Answer:- Option-C

Question 22:-pH number of an acid will be______________
A:-less than 7
B:-equal to 7
C:-greater than 7
D:-None of these
Correct Answer:- Option-A

Question 23:-Time period of a simple harmonic motion depends on_______________________
A:-Amplitude of motion
B:-Energy
C:-Mass of the pendulum
D:-Length of the pendulum
Correct Answer:- Option-D

Question 24:-Solubility of gases in liquid ______________ with rise in temperature.
A:-increases
B:-decreases
C:-may increase or decrease
D:-will not change
Correct Answer:- Option-B

Question 25:-Devices such as hydraulic lift and hydraulic brakes are based on_____________
A:-Pascal´s law
B:-Hooke’s law
C:-Bernoulli’s theorem
D:-Archimedes principle
Correct Answer:- Option-A

PSC Junior Health Inspector Grade II Solved Paper 2015 – Part 1

PSC Junior Health Inspector Grade II Solved Paper 2015 – Part 2

PSC Junior Health Inspector Grade II Solved Paper 2015 – Part 3

PSC Junior Health Inspector Grade II Solved Paper 2015 – Part 4

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *