PSC Dental Hygienist Grade II Solved Paper 2015 – Part 1

Here is the part 1 of the PSC Dental Hygienist Grade II previous year solved question paper of 2015.

Question Paper Code: 19/2015/OL
Category Code: 010/2012

PSC Dental Hygienist Grade II Solved Paper 2015 – Part 1

Question 1:-Where does Edakkal Caves situate?
A:-Pulpally
B:-Sultanbattery
C:-Manathavadi
D:-Ambukuthi
Correct Answer:- Option-D

Question 2:-The period of 12th Five year plan is…
A:-2012-2017
B:-1997-2002
C:-2007-2012
D:-2002-2007
Correct Answer:- Option-A

Question 3:-When was the Ouit India resolution passed?
A:-9 October 1942
B:-8 August 1942
C:-15 September 1942
D:-15 August 1942
Correct Answer:- Option-B

Question 4:-In which state does Somanath temple locate?
A:-Maharashtra
B:-Rajastan
C:-Gujarat
D:-Uttar Pradesh
Correct Answer:- Option-C

Question 5:-Who raised the slogan ‘Inquilab Sindabad’?
A:-Subash Chandra Bose
B:-B.R Ambedkar
C:-E M S Namboothiripad
D:-Bhagat Singh
Correct Answer:- Option-D

Question 6:-Which is the second most populous state in India?
A:-West Bengal
B:-Uther Pradesh
C:-Rajastan
D:-Maharashtra
Correct Answer:- Option-D

Question 7:-Poona Pact was signed between two great leaders of Indian national Monement.Who were they?
A:-Gandhi-Ambedkar
B:-Nehru-patel
C:-Gandhi-Jinnah
D:-Nehru-Subash Chandra Bose
Correct Answer:- Option-A

Question 8:-Who authored the book ‘Jathikummi’?
A:-Jyothiba Phule
B:-Sahodaran Ayyappan
C:-Pandit Karuppan
D:-E V Ramaswami Naikkar
Correct Answer:- Option-C

Question 9:-Who had been the first leader of opposition in Kerala Assembly?
A:-T V Thomas
B:-P T Chacko
C:-E M S
D:-Rossamma Punnose
Correct Answer:- Option-B

Question 10:-Which film won the national award for the best feature film in 2014?
A:-Ship of Theseus
B:-ID
C:-Court
D:-Queen
Correct Answer:- Option-A

Question 11:-A new project is introduced by the central government to promote easy accessability to bank loans for micro entrepreneurs.Name the project.
A:-PJDY
B:-NITI
C:-NREGP
D:-MUDRA
Correct Answer:- Option-D

Question 12:-Who is the Election commissioner of India?
A:-Y S Khureshi
B:-S H Brahma
C:-Nazim Saidi
D:-Naveen Chawla
Correct Answer:- Option-C

Question 13:-Which is the capital city of Yeman?
A:-Aden
B:-Sana’a
C:-Tehran
D:-Jibuthi
Correct Answer:- Option-B

Question 14:-Which malayalam novel secured the Vayalar Award in 2014?
A:-Delhi Gathakal
B:-Manushyanu Oru Amukham
C:-Paper Loadge
D:-Aarachar
Correct Answer:- Option-D

Question 15:-In which year N S S was formed?
A:-1912
B:-1914
C:-1910
D:-1913
Correct Answer:- Option-B

Question 16:-Who was the first General Secretary of SNDP Yogam?
A:-Kumaran Asan
B:- G K Pillai
C:-DR.Palpu
D:-Sri Narayana Guru
Correct Answer:- Option-A

Question 17:-Who is the Spiritual leader of PRDS?
A:-Ayyankali
B:-Pambadi John Joseph
C:-Poikayil Yohannan
D:-Kallara Sukumaran
Correct Answer:- Option-C

Question 18:-Where was the Kayyal Sammelanam conducted under the leadership of Ayyankali?
A:-Changanacherry
B:-Marthandam
C:-Alappuzha
D:-Kochi
Correct Answer:- Option-D

Question 19:-Admavidya Sangaham was founded by…
A:-Thycaud Ayya
B:-Vagbhadanada
C:-Viakunda Swami
D:-Brahmanada Sivayogi
Correct Answer:- Option-B

Question 20:-Which of the following state that does not share western Ghat?
A:-Goa
B:-Karnataka
C:-Telungana
D:-Tamilnadu
Correct Answer:- Option-C

Question 21:-Which of the following is not an impression material for dentulous condition
A:-Alginate
B:-Agar
C:-Impression compound
D:-Addition silicone
Correct Answer:- Option-C

Question 22:-Which of the following is a reversible impression material
A:-Agar
B:-Gypsum
C:-Alginate
D:-Zinc oxide eugenol impression paste
Correct Answer:- Option-A

Question 23:-Which of the following is an elastomeric impression material
A:-Impression compound
B:-Alginate
C:-Polyether
D:-Zinc oxide eugenol impression paste
Correct Answer:- Option-C

Question 24:-For the manipulation of acrylic, the polymer:monomer ratio by volume is,
A:-1:3
B:-3:1
C:-2:1
D:-1:2
Correct Answer:- Option-B

Question 25:-Type III Gypsum product is
A:-Impression plaster
B:-Dental stone
C:-Dental stone , High strength
D:-Dental stone, High strength , High expansion
Correct Answer:- Option-B

PSC Dental Hygienist Grade II Solved Paper 2015 – Part 1

PSC Dental Hygienist Grade II Solved Paper 2015 – Part 2

PSC Dental Hygienist Grade II Solved Paper 2015 – Part 3

PSC Dental Hygienist Grade II Solved Paper 2015 – Part 4

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *