PSC Vocational Teacher Catering and Resturant Management Solved Paper – Part 1

Here is the part 1 of the PSC Vocational Teacher Catering and Resturant Management previous year solved paper of 2015.

Question Paper Code: 17/2015/OL
Category Code: 368/2010

PSC Vocational Teacher Catering and Resturant Management Solved Paper – Part 1

Question 1:-In which of the following states Western Ghat not passes through ?
A:-Maharashtra
B:-Gujarath
C:-Kerala
D:-Andra Pradesh
Correct Answer:- Option-D

Question 2:-Which river is known as the lifeline of Maharashtra ?
A:-Narmada
B:-Koyna
C:-Gomati
D:-Krishna
Correct Answer:- Option-B

Question 3:-The 2011 Census figure shows that the literacy rate of India is 72.99%. What is India’s women literacy rate as per the above Census ?
A:-64.64%
B:-63.64%
C:-65%
D:-63.3%
Correct Answer:- Option-A

Question 4:-Which among the following from India has been selected for 2014 World heritage site?
A:-Gate Way of India
B:-India Gate
C:-Great Himalayan National Park
D:-Kanha National Park
Correct Answer:- Option-C

Question 5:-National highway 966 connects ?
A:-Thirumangalam-Kollam
B:-Dindigal_Kottarakkara
C:-Kozhikode-mysore
D:-Ferok-Palakkad
Correct Answer:- Option-D

Question 6:-The Headquarters of Kerala Grameen Bank situated at ?
A:-Kannur
B:-Kozhikode
C:-Malappuram
D:-Thrissur
Correct Answer:- Option-C

Question 7:-Which one of the following statement is false about the Government of India Act of 1935 ?
A:-Establishment of a Federal Government
B:-Provincial autonomy
C:-Establishment of a Federal Court
D:-Appointment of a High Commissioner of India at London
Correct Answer:- Option-D

Question 8:-Who established the paper/journal named Indian Mirror in 1862 ?
A:-Sisirkumar Ghosh
B:-Devendranatha Tagore
C:-Raveendranatha Tagore
D:-Bankim Chandra Chattergee
Correct Answer:- Option-B

Question 9:-At a meeting of the Muslim League in Delhi in 1929 who announced the 14 points rejecting Nehru Report ?
A:-Muhammed Ali Jinnah
B:-Moulana Shoukath Ali
C:-Salimulla Khan
D:-Agha Khan
Correct Answer:- Option-A

Question 10:-Which film was India’s official entry to the 87’th Oscar Awards in the best foreign language film category ?
A:-Liar’s Dice
B:-Mother India
C:-Salaam Bombay
D:-The Good Road
Correct Answer:- Option-A

Question 11:-As per the Global peace index report 2014 India’s rank among world Nations is ?
A:-140
B:-141
C:-142
D:-143
Correct Answer:- Option-D

Question 12:-India has named whom as the first head of BRICS bank ?
A:-K V Kamath
B:-Deepak Parekh
C:-Rajeev Chandrashekhar
D:-Rajeev Mehrishi
Correct Answer:- Option-A

Question 13:-Who won Raja Ravi Varma award 2014 ?
A:-Haridasan
B:-Balan Nambiar
C:-K C S Panicker
D:-Artist Devan
Correct Answer:- Option-B

Question 14:-Who won Madrid open men’s singles 2015 ?
A:-Roger Federer
B:-Raphel Nadal
C:-Andy Murray
D:-Novak Djokovich
Correct Answer:- Option-C

Question 15:-Who started the publication Prabudha Keralam ?
A:-Pandit Karuppan
B:-Agamanandan
C:-Ayyankali
D:-Vagbadanandan
Correct Answer:- Option-B

Question 16:-Which renaissance leader in Kerala was the father of Nataraja Guru ?
A:-Dr.Palpu
B:-Thycad Ayya
C:-Chattambi Swami
D:-Vaikunta Swami
Correct Answer:- Option-A

Question 17:-Who wrote Darsanamala ?
A:-Alathur Sivayogi
B:-Sree Narayana Guru
C:-Swami Dayananda Saraswathi
D:-Swami Vivekanandan
Correct Answer:- Option-B

Question 18:-When did Kuriyakose Elias Chavara Cannonised ?
A:-22’nd November 2014
B:-20’th November 2014
C:-23’rd November 2014
D:-21’st November 2014
Correct Answer:- Option-C

Question 19:-Who started the magazine Sadujanadoothan in 1919 ?
A:-T K Madhavan
B:-C.Keshavan
C:-Anandatheerthan
D:-Pambadi John Joseph
Correct Answer:- Option-D

Question 20:-Rabi crops are sown in Winter from October to December and harvested in summer from April to June. Which of the following is an example of Rabi Crops ?
A:-Barley
B:-Paddy
C:-Jute
D:-Maize
Correct Answer:- Option-A

Question 21:-East India Hotel Ltd. is associated with which group
A:-Oberoi
B:-Taj
C:-Welcome Group
D:-ITDC
Correct Answer:- Option-A

Question 22:-Hotel situated on the hill station of is called
A:-Resort
B:-Transient Hotel
C:-City Hotel
D:-Green Hotel
Correct Answer:- Option-A

Question 23:-Room situated near swimming pool is called
A:-Cabana
B:-Lanai
C:-Parlor
D:-Efficiency
Correct Answer:- Option-A

Question 24:-Guests who leave the hotel without settling their account is
A:-Skipper
B:-Sleeper
C:-No Show
D:-FIT
Correct Answer:- Option-A

Question 25:-Room rate including all the three meals is under which plan
A:-Bermuda
B:-AP
C:-MAP
D:-European
Correct Answer:- Option-B

PSC Vocational Teacher Catering and Resturant Management Solved Paper – Part 1

PSC Vocational Teacher Catering and Resturant Management Solved Paper – Part 2

PSC Vocational Teacher Catering and Resturant Management Solved Paper – Part 3

PSC Vocational Teacher Catering and Resturant Management Solved Paper – Part 4

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *