PSC Technical Store Keeper Solved Paper 2015 – Part 2

PSC Technical Store Keeper Solved Paper 2015 – Part 2

Question 26:-Chlorophyll contains
A:-Mg
B:-Mn
C:-Fe
D:-Zn
Correct Answer:- Option-A

Question 27:-Which of the following is an insectivorous plant?
A:-Rafflasia
B:-Neem
C:-Nepenthus
D:-Cuscuta
Correct Answer:- Option-C

Question 28:-Normal pH of soil
A:-3-4
B:-6-7
C:-8-9
D:-10-12
Correct Answer:- Option-B

Question 29:-Mendelian dihybrid Phenotypic ratio
A:-9:3:3:1
B:-12:3:1
C:-9:3:4
D:-9:7
Correct Answer:- Option-A

Question 30:-Triple fusion is found in
A:-Gymnosperms
B:-Fungi
C:-Bryophytes
D:-Angiosperms
Correct Answer:- Option-D

Question 31:-The excretory organ of Earthworm is……….
A:-flame cell
B:-coxal gland
C:-nephridia
D:-malpighian tubule
Correct Answer:- Option-C

Question 32:-which among the following is not a pheromone
A:-civetone
B:-chitone
C:-muscone
D:-bombycol
Correct Answer:- Option-B

Question 33:-The largest sense organ in our body is
A:-skin
B:-tongue
C:-ear
D:-hair
Correct Answer:- Option-A

Question 34:-The Enzyme which is known as “molecular glue” is………..
A:-Retriction endonuclease
B:-Kinase
C:-Lipase
D:-Ligase
Correct Answer:- Option-D

Question 35:-The blood cells which have the ability to destroy microbes by phagocytosis are ……
A:-Neutrophil & Monocyte
B:-Eosinophil & Basophil
C:-Lymphocyte & Basophil
D:-Neutrophil & Basophil
Correct Answer:- Option-A

Question 36:-World Mosquito day is observed on
A:-July 20
B:-August 20
C:-September 20
D:-June 20
Correct Answer:- Option-B

Question 37:-Which among the following is not a Neurotransmitter
A:-Acetyl choline
B:-Acetate
C:-Adrenaline
D:-Dopamine
Correct Answer:- Option-B

Question 38:-The pigment present in Cone Cells of Eye is…….
A:-Photopsin
B:-Rhodopsin
C:-Opsin
D:-Retinal
Correct Answer:- Option-A

Question 39:-Carbon Monoxide combines with Hemoglobin and forms
A:-Oxyhemoglobin
B:-Carbamino hemoglobin
C:-Carboxy hemoglobin
D:-Carbonic acid
Correct Answer:- Option-C

Question 40:-Autosomal Trisomy of 21st pair of chromosome leads to………
A:-Turners syndrome
B:-Sickle cell anemia
C:-Hemophilia
D:-Down Syndrome
Correct Answer:- Option-D

Question 41:-If 40% of 3/8 of a number 12, then the number is
A:-80
B:-70
C:-60
D:-50
Correct Answer:- Option-A

Question 42:-What is the difference between the biggest and smallest fractions among 1/2, 2/3 , 7/12 , 5/6?
A:-1/6
B:-1/5
C:-1/4
D:-1/3
Correct Answer:- Option-D

Question 43:-What percent of 1/9 is 1/6?
A:-140 %
B:-150 %
C:-160 %
D:-170 %
Correct Answer:- Option-B

Question 44:-By selling an article for Rs.100, a person gets Rs.10. Then his gain in percent is
A:-10 %
B:-11 %
C:-11.1/9%
D:-11.2/9%
Correct Answer:- Option-C

Question 45:-At what rate per annum will a sum of money double in 5 years ?
A:-15 %
B:-20 %
C:-22.5 %
D:-25 %
Correct Answer:- Option-B

Question 46:-Babu can cover a certain distance in 1hr 30 min by covering half of the distance at 3 kmh and the rest at 6 kmh. What is the total distance ?
A:-6 km
B:-7 km
C:-7.5 km
D:-8 km
Correct Answer:- Option-A

Question 47:-A man completes 3/8 of a job in 6 days. At this rate, how many more days will it take him to finish the job ?
A:-7
B:-8
C:-9
D:-10
Correct Answer:- Option-D

Question 48:-Average of first 20 natural numbers is
A:-190
B:-200
C:-210
D:-220
Correct Answer:- Option-C

Question 49:-What is the perimeter of a rectangle whose area is 500 sq.cm and its breadth is 10 cm ?
A:-110 cm
B:-120 cm
C:-126 cm
D:-130 cm
Correct Answer:- Option-B

Question 50:-Two numbers are in the ratio 3:4. If sum of the numbers is 140, then numbers are
A:-50 and 90
B:-65 and 75
C:-60 and 80
D:-55 and 85
Correct Answer:- Option-C

PSC Technical Store Keeper Solved Paper 2015 – Part 1

PSC Technical Store Keeper Solved Paper 2015 – Part 2

PSC Technical Store Keeper Solved Paper 2015 – Part 3

PSC Technical Store Keeper Solved Paper 2015 – Part 4

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *