PSC Technical Store Keeper Solved Paper 2015 – Part 3

PSC Technical Store Keeper Solved Paper 2015 – Part 3

Question 51:-Find the missing letter in the alphabet series Z, U, Q, —-, L .
A:-N
B:-M
C:-K
D:-I
Correct Answer:- Option-A

Question 52:-Find the alternative which will replace the question mark.
?/? : 11/20 :: ?/? : ?
A:-9/10
B:-10/8
C:-11/19
D:-10/18
Correct Answer:- Option-D

Question 53:-Find the odd man out of 43, 53, 63, 73, 83
A:-83
B:-73
C:-63
D:-53
Correct Answer:- Option-C

Question 54:-In a certain code language K is written as 11 and KEEP as 37. How will the word EXAM be written in that code language ?
A:-40
B:-41
C:-42
D:-43
Correct Answer:- Option-D

Question 55:-Introducing a boy, a girl said, “He is the son of the daughter of the father of my uncle”. How is the boy related to the girl ?
A:- Brother
B:-Uncle
C:-Nephew
D:-Son-in-law
Correct Answer:- Option-A

Question 56:-Raju started walking positioning his back towards the sun. After some time, he turned left, then turned right and towards the left again. In which direction is he going now ?
A:-South or North
B:-North or West
C:-South or West
D:-East or West
Correct Answer:- Option-A

Question 57:-A clock is started at noon. By 10 minutes past 5, the hour hand has turned through:
A:-140 degree
B:-145 degree
C:-150 degree
D:-155 degree
Correct Answer:- Option-D

Question 58:-How many times are the hands of a clock at right angle in a day ?
A:-24
B:-44
C:-46
D:-48
Correct Answer:- Option-B

Question 59:-Today is Saturday, After 100 days, it will be:
A:-Sunday
B:-Monday
C:-Tuesday
D:-Saturday
Correct Answer:- Option-B

Question 60:-Find the exact copy of the code ##JIIFHII472O38811 is
A:-##JIIFHII47203811
B:-##JIIFHI472038811
C:-##JIIFHII472038811
D:-##JIFHII47208811
Correct Answer:- Option-C

Question 61:-I ____________ a woman once who had thirteen children.
A:-know
B:-knew
C:-have known
D:-had known
Correct Answer:- Option-B

Question 62:-___ customer has a right to know where products are made.
A:-A
B:-An
C:-The
D:-None of the above
Correct Answer:- Option-A

Question 63:-The election result is ____________ democracy
A:-good to
B:-good with
C:-good at
D:-good for
Correct Answer:- Option-D

Question 64:-Throughout the match Barcelona looked _______________ winners.
A:-alike
B:-the likelier
C:-the likely
D:-the likeliest
Correct Answer:- Option-B

Question 65:-Everyone thinks __________________ of Prof. Sachin Kumar’s lectures.
A:-high
B:-the highest
C:-highly
D:-higher
Correct Answer:- Option-C

Question 66:-Every man and every woman in the village ____________ already responded to the government programme.
A:-have
B:-had
C:-are
D:-has
Correct Answer:- Option-D

Question 67:-If my brother hadn’t come along at that moment, Suraj ________________ the one arrested.
A:-should have been
B:-may have been
C:-might have been
D:-can have been
Correct Answer:- Option-C

Question 68:-____________________ chair the meeting.
A:-Samad was decided to
B:-It was decided that Samad should
C:-There was decided that Samad should
D:-Sanad had been decided to
Correct Answer:- Option-B

Question 69:-I noticed ____________ the race.
A:-the horse winning
B:-the horse’s winning the race
C:-the horse to win
D:-the horses to win
Correct Answer:- Option-A

Question 70:-Few applicants turned up for the interview, __________?
A:-do they
B:-didn’t they
C:-did they
D:-don’t they
Correct Answer:- Option-C

Question 71:-Which among the following is a wrong usage?
A:-bevy of roses
B:-colony of penguins
C:-herd of camels
D:-parliament of owls
Correct Answer:- Option-C

Question 72:-Which among the following words does not mean ‘enclose’?
A:-envelop
B:-enfold
C:-enwrap
D:-envelope
Correct Answer:- Option-D

Question 73:-Identify the antonym of ‘perennial’ from among the following words:
A:-ephemeral
B:-lasting
C:-recurring
D:-enduring
Correct Answer:- Option-A

Question 74:-Which among the following is not a foreign word
A:-kindergarten
B:-veranda
C:-kimono
D:-none of the above
Correct Answer:- Option-D

Question 75:-Identify the one-word substitute for ‘microscopic examination of living tissues’
A:-biopsy
B:-autopsy
C:-entomology
D:-anatomy
Correct Answer:- Option-A

PSC Technical Store Keeper Solved Paper 2015 – Part 1

PSC Technical Store Keeper Solved Paper 2015 – Part 2

PSC Technical Store Keeper Solved Paper 2015 – Part 3

PSC Technical Store Keeper Solved Paper 2015 – Part 4

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *