PSC അപേക്ഷ ക്ഷണിച്ചു 👉🏻👉🏻

PSC Lecturer in English Model Questions and Answers

Last Updated On: 30/04/2018
Get it on Google Play

76. How many second person personal pronouns were in Early Modern English ?
(A) one (B) two
(C) three (D) five
Answer: B

77. How many varieties of English are in use globally ?
(A) Two (B) Three
(C) Four (D) Many
Answer: D

78. Bloomfield is connected with ……………..
(A) Semantics (B) Traditional Grammar
(C) American Structuralism (D) Prague School
Answer: C

79. TG Grammar is associated with :
(A) Sapir (B) Chomsky
(C) Saussure (D) Firth
Answer: B

80. Creole is ……………..
(A) a combination of many languages
(B) a language developed from Pidgin
(C) a variety of English
(D) a combination of two languages
Answer: B

 

81. Gitanjali was originally written in
(A) English (B) Sanskrit
(C) Bengali (D) Hindi
Answer: C

82. Sri Aurobindo’s full name is …………….
(A) Aurobindo Ghose (B) Aurobindo Dhun
(C) Aurobindo Krishna (D) Aravind Ghosh
Answer: A

83. In “Poet, Lover, Bird Watcher”, the best poets wait for ……………..
(A) Experience (B) Images
(C) Love (D) Words
Answer: D

84. In “Road not Taken”, two roads diverged in a ……………….
(A) green forest (B) yellow wood
(C) a green meadow (D) a dark wood
Answer: B

85. Which ocean is mentioned in “Daddy” ?
(A) Indian (B) Pacific
(C) Atlantic (D) Arctic
Answer: C

86. Who wrote “Philosophy of Hinduism” ?
(A) Dr. S. Radhakrishnan (B) Dr. B.R. Ambedkar
(C) M.K. Gandhi (D) Sri Aurobindo
Answer: B

87. Emerson, in “Self Reliance” calls upon the individual to rely on :
(A) intuition (B) conscience
(C) reason (D) popular opinion
Answer: A

88. The rebels believed that Emperor Jones could be killed only by a :
(A) Silver bullet (B) Copper bullet
(C) Poisoned arrow (D) White man
Answer: A

89. In Midnight’s Children, Saleem Sinai was held as a political prisoner during ………………
(A) Independence struggle (B) Partition of India
(C) 15 August, 1947 (D) Emergency
Answer: D

90. Manjula Padmanabhan’s The Harvest is a play that can be termed as :
(A) Expressionistic (B) Dadaist
(C) Futuristic (D) Surrealistic
Answer: C

91. One of the following is considered a seminal text in Post Colonial Studies :
(A) The Laugh of the Medusa (B) The Anxiety of Influence
(C) The Wretched of the Earth (D) The Step Mother Tongue
Answer: C

92. In relation to imperialism, colonialism specifically concerns …………….
(A) trade (B) conquest
(C) exploitation (D) settlement
Answer: D

93. Raymond Williams is associated with :
(A) Prague School (B) Birmingham Centre
(C) Frankfurt School (D) London School
Answer: B

94. Dick Hebdige terms the new forms of cultures produced by marginalized groups …………….
(A) Popular cultures (B) Sub cultures
(C) Minor cultures (D) Low cultures
Answer: B

95. According to Baudrillard, ‘hyperreal’ is :
(A) Reality that is not true (B) Copies of the real without origin
(C) Signs that are abstract (D) The virtual world
Answer:-Question Cancelled

96. Stephen Greenblatt is a ………………..
(A) New Historicist (B) Post Feminist
(C) Queer Theorist (D) Cultural Materialist
Answer: A

97. Epistemology of the Closet, a significant contribution to queer theory is authored by ………………
(A) Kate Millett (B) Julia Kristeva
(C) Juliet Mitchell (D) Eve K Sedgwick
Answer: D

98. Cyber feminists consider cyber culture as …………………
(A) revolutionary (B) reactionary
(C) antifeminist (D) imperial
Answer: A

99. The Structural Transformation of the Public Sphere is written by :
(A) Hegel (B) Lyotard
(C) Habermas (D) Jameson
Answer: C

100. Glotfelty defines ecocriticism as “the study of the relationship between literature and …………….. “.
(A) nature (B) flora and fauna
(C) ecology (D) physical environment
Answer: D

Get it on Google Play
Share This Post ↪
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
JOIN
Get it on Google Play
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x