General Knowledge Questions and Answers : Part 5

#41) Folk painting ‘Madhubani’ is famous in which state?
Ans: Bihar

#42) Which is the tree requiring minimum water for its growth?
Ans: Babul

#43) Which post does the Constitution of India does not mention?
Ans: The Deputy Prime Minister

#44) Which country is the largest producer of Bauxite?
Ans: Australia

#45) Which Indian rulers was a contemporary of Akbar?
Ans: Rani Durgawati

#46) How are Oxygen and ozone?
Ans: Allotropes

#47) From where did India introduce cultivation of tobacco/topioca/pineapple?
Ans: South America

#48) When was the Reserve Bank of India taken over by the Government?
Ans: 1948

#49) Which is found on the western coast of continents between 30° and 40° latitudes?
Ans: Mediterranean Climate Region

#50) Which school of paintings developed independently during the Mughal Period?
Ans: The Bijapur School

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *