#71) Name the organisation jointly launched by Mannath Padmanabhan and R.Sankar:
Ans: Hindu Maha Mandalam

#72) Name the social reformer who had contacts with Sree Narayana Guru and Brahmananda Sivayogi:
Ans: Vagbhatananda

#73) Name the social reformer whose education was started after attaining the age of 17:
Ans: V.T.Bhatathirippad

#74) The founder of Ananda Maha Sabha-
Ans: Brahmananda Swami Sivayogi

#75) Who founded ‘Vidhyaposhini’, a cultural organisation?
Ans: Sahodaran Ayyappan

#76) Who founded Prathyaksha Raksha Daiva Sabha?
Ans: Poikayil Yohannan

#77) Who started the publication of a journal called ‘Abhinava Kerala’?
Ans: Vagbhatananda

#78) Who studied at the ‘Patasala’ of Pettayil Raman Pillai asan and became the monitor of the class?
Ans: Chattampi Swamikal

#79) Who translated the ‘Atmopadeshasatakam’ of Sree Narayana Guru into English with the Title ‘Centiloquy to the Self”?
Ans: Nataraja Guru

#80) Who translated the dialogue between Tagore and Narayana Guru into Malayalam during Tagore’s visit to Sivagiri?
Ans: Kumaranasan



Share This Post

Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise