Kerala PSC Notifications

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 33

Last Updated On: 14/08/2018

#321) Who is the ex-officio chairman of Rajya Sabha:
Ans: Vice President

#322) Who was known as ‘father of Rajya Sabha’?
Ans: S Radhakrishnan

#323) How many members are nominated by the president to the Rajya Sabha:
Ans: 12

#324) The number of elected members in Rajya Sabha at present:
Ans: 233

#325) The sovereignty under the Constitution of India vested with:
Ans: People

#326) Which part of the Constitution of India represent the quintessence, the philosophy and the ideals or soul of the Constitution?
Ans: Preamble

#327) The date mentioned in the preamble of the Constitution:
Ans: 26th November 1949

#328) The status of India from 15th August 1947 to 26th January 1950:
Ans: Dominion in the British Commonwealth of Nations

#329) “The state shall have no religion of its own and all persons shall be equally entilted to freedom of conscience and right freely to profess, practice and propagate religion”- This principle is termed:
Ans: Secularism

#330) As per the provisions of the Constitution the minimum strength of State Legislative Assembly is:
Ans: 60

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise