LDC Syllabus 2020

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 12

Last Updated On: 01/08/2018

#111) Vedadhikara Niroopanam was authored by:
Ans: Chattampi Swamikal

#112) The birth place of Chattampi Swamikal:
Ans: Kollur (Kannammula)

#113) What was the pet name of Chattampi Swamikal:
Ans: Kunjan

#114) The social reformer who inspired the formation of ‘Karshaka Sangham’ in Malabar:
Ans: Vagbhatananda

#115) The social reformer who said “Mind is God”:
Ans: Brahmananda Sivayogi

#116) The third signatory in the Malayali Memorial (1891) a mass petition signed by more than 10000 persons submitted before Sree Mulam Tirunal, the King of Travancore:
Ans: Dr.Palpu

#117)  The Visit of Mahathma Gandhi at Vaikom Satyagraha in the year:
Ans: 1925

#118) Who advised Dr. Palpu to associate with some spiritual person in his effort to fight for the rights of the Ezhavas?
Ans: Vivekananda

#119) Who advised the organisers of Vaikom Satyagraha to conduct ‘Savarna Jatha’?
Ans: Mahathma Gandhi

#120) The birth place of Vaikunta Swamikal:
Ans: Swamithoppe

Share This Post ↪
JOIN