LDC Syllabus 2020

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 15

Last Updated On: 04/08/2018

#141) Who undertook a studentship in poetry under Manamboor Govindan Asan?
Ans: Kumaranasan

#142) Who was declared as his successor by Sree Narayana Guru in 1925?
Ans: Bodhananda

#143) Who was given the name ‘Mudichoodum Perumal’ by his parents?
Ans: Ayya Vaikundar

#144) Who was the only person who was exempted from court appearances in civil cases by Government of Travancore?
Ans: Sree Narayana Guru

#145) Who wrote Darshanamala?
Ans: Sree Narayana Guru

#146) Who wrote introduction to ‘Nalini’ written by Kumaranasan:
Ans: A.R.Rajaraja Varma

#147) Who, on the basis of logical reasoning rejected all existing religions and at the same time established a new religion called ‘Aananthamath’?
Ans: Brahmananda Sivayogi

#148) Whom Sardar K.M.Panicker called the ‘Madan Mohan Malavya of Kerala’?
Ans: Mannath Padmanabhan

#149) Whose childhood name was ‘Kumaru’?
Ans: Kumaranasan

#150) The headquarters of Prathyaksha Raksha Daiva Sabha:
Ans: Eraviperoor

Share This Post ↪
JOIN