#151) The last Sanyasa disciple of Sree Narayana Guru:
Ans: Anandatheertha Swamikal

#152) The author of ‘Adukkalayilninnu Arangathekku’:
Ans: V.T.Bhatathirippad

#153) Cochin Pulaya Maha Sabha was founded by:
Ans: Pandit Karuppan

#154) Who organised interdining at Kozhikode and called it “Preethibhojanam”?
Ans: Vagbhatananda

#155) Who presided over the All Communities Conference organised by Ayyankali on 10th December 1915 in connection with the Perinad strike?
Ans: Changanassery Parameswaran Pillai

#156) Who raised the concept of ‘Dravida dalit’ who is neither Hindu nor Christian?
Ans: Kumaragurudevan

#157) Who said “No caste, no religion, no god for man”:
Ans: Sahodaran Ayyappan

#158) Who said these words “I installed my siva; not a Brahmin siva”?
Ans: Sree Narayana Guru

#159) Who started the publication ‘Saragrahi’ to propagate his ideals?
Ans: Brahmananda Sivayogi

#160) After becoming the disciple of Sree Narayana Guru to which place Kumaru (Kumaranasan) was sent for higher studies in Sanskrit?
Ans: Bangalore



Share This Post

Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise