LDC Syllabus 2020

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 17

Last Updated On: 04/08/2018

#161) Who is regarded as the father of the renaissance of Kerala?
Ans: Sree Narayana Guru

#162) Who led the first organised strike of agricultural labourers in Travancore?
Ans: Ayyankali

#163) Aggrieved by the death of Sree Chattambi Swamikal, who wrote a condolence poem namely ‘Samadhi Sapthakam’?
Ans: Pandit Karuppan

#164) Al-Islam , The Muslim and Deepika were published by-
Ans: Vakkom Moulavi

#165) Araya Vamsodharani Sabha had its seat at:
Ans: Engandiyoor

#166) Atmopadeshasatakam was authored by:
Ans: Sree Narayana Guru

#167) Ayyankali passed away in:
Ans: 1941

#168) Bodheswaran, Perunnelli Krishnan Vaidhyan, Velutheri Kesavan Vaidhyan, Kumbalath Sanku Pillai etc were grihastha disciples of :
Ans: Chattampi Swamikal

#169) Brahmananda Swami Sivayogi was born in:
Ans: 1852

#170) The place which was selected by Nanu Asan (Narayana Guru) as his abode for meditation and spiritual activities:
Ans: Aruvippuram

Share This Post ↪
JOIN